LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - General (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-general-1/)
-   -   hardware issues 1.1 (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-general-1/hardware-issues-1-1-a-20028/)

matjaz85 05-02-2002 10:53 AM

hardware issues 1.1
 
Hello!

Recently I posted a mesage with some hardware problems I have on Mandrake 8.2.

My win partitions still don't work. I cannot enter them as normal user, but as root I can do everything. My burner appeared in mandrake control center once, but now I don't have an option to customize cd burner anymore. It was there only once! Here's my /etc/fstab:

/dev/hdb6 / ext3 defaults 1 1
none /dev/pts devpts mode=0620 0 0
none /dev/shm tmpfs defaults 0 0
/dev/hdb1 /home ext3 defaults 1 2
/dev/scd0 /mnt/cdburner iso9660 user,ro,noauto 0 0
/dev/cdrom /mnt/cdrom iso9660 user,ro,noauto 0 0
/dev/fd0 /mnt/floppy auto user,noauto,ro 0 0
/dev/hda1 /mnt/windowsc ntfs ro 0 0
/dev/hda5 /mnt/windowsd ntfs ro 0 0
none /proc proc defaults 0 0
/dev/hdb5 swap swap defaults 0 0




And my logitech quickcam express: it was perfectly autodetected by mandrake 8.2, but works only in zapping (in xawtv I see only a green screen). And in zapping it works a bit strange: I get the following mesage by a ZAPPING ERROR CONSOLE:

Console started, stardate Thu May 2 15:42:32 2002
Please tell the maintainer about any bugs you find.

Error: zvbi.c (552) [zvbi_open_device]:
Failed to access vbi device:
Cannot open '/dev/vbi0': 2, No such file or directory.
This probably means that the required driver isn't loaded. Add to your
/etc/modules.conf the line:
alias char-major-81-224 bttv (replace bttv by the name of your video driver)
and with mknod create /dev/vbi0 appropriately. If this doesn't work, you can
disable VBI in Settings/Preferences/VBI options/Enable VBI decoding.

Error: zvbi.c (140) [on_vbi_prefs_changed]:
Sorry, but /dev/vbi0 couldn't be opened:
Success (0)

Error: zmisc.c (343) [zmisc_switch_mode]:
Preview will not work: [tveng1.c] tveng1_detect_preview (line 2145)
flags check failed: The capability field says that there is no overlay

Error: main.c (701) [main]:
Cannot restore previous mode, I will try starting capture mode:
[tveng1.c] tveng1_detect_preview (line 2145)
flags check failed: The capability field says that there is no overlay

Any suggestions?


All times are GMT -5. The time now is 10:49 PM.