LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-15-2002, 08:55 PM   #1
BaerRS
Member
 
Registered: Oct 2001
Location: Columbus, Ohio
Distribution: all.. but mainly SuSe--- looks like it changing to Red Hat
Posts: 119

Rep: Reputation: 15
grecord.. SuSe 7.3.. I cant record sound..


I am haveing a problem getting my SuSE 7.3 to record anything..
I have a SBLive set up and working, I think.. I hear sound.. and when I talk on the mic.. I hear it over the speakers...

I am trying to use grecord.. ( if you know of something better.. please let me know)

In the settings in grecord, it says sox is in /usr/bin/sox | I checked and it is their.. it also referces gmix... to /opt/gnome/bin/gmix.. i check and this is also their...

These are the only two settings i see for grecorde

it dose create the file.. but when I play it back it dose not have any sound...
I have moved the file to another box.. to conferm it is silent.. and it is..
when I record for.. 15sec.. when I play it back, regarles of OS.. it plays back for 15sec.. but I have no sound.

in Gmix

the mic is not muted.. i can hear what i am saying...
and the Rec box is checked.. ( the only one checked )

Any ideas ??

Scott
 
Old 02-19-2002, 04:01 PM   #2
BaerRS
Member
 
Registered: Oct 2001
Location: Columbus, Ohio
Distribution: all.. but mainly SuSe--- looks like it changing to Red Hat
Posts: 119

Original Poster
Rep: Reputation: 15
anybody have any ideas ???
 
Old 02-02-2003, 09:49 AM   #3
scarab
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2002
Distribution: Linux From Scratch
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
if you figure it out i'd like to know. i am having the exact same problem.. SBLive and no sound when recording..
 
Old 10-08-2003, 02:29 PM   #4
jonr
Senior Member
 
Registered: Jan 2003
Location: Kansas City, Missouri, USA
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,040

Rep: Reputation: 47
I'm having exact same problem only using "rec" (part of the sox package) on command line. I get a blank file for the duration of my recording. I can hear voice (and feedback!) over the speakers so the sound card's working.

Searched on the Web and couldn't so far find an answer, also in these forums. The tutorials I found on the Web make it sound the simplest thing to record:

$ rec my_voice.wav

and playback:

$ play my_voice.wav

"Play" does play existing sound files, but the files I try to record come up silent. They have a header indicating a .wav file, but that's all.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Broken Record" Sound, SUSE 9.1, VT823/A/8235/8237 AC97 Audio Controller... cillm527 Linux - Hardware 1 05-06-2005 04:42 AM
Not able to record sound using microphone nosaku Slackware 4 02-05-2005 11:09 AM
Sound - Can not record! dolvmin Linux - Software 1 01-08-2005 07:00 PM
Xandros delux 2.0 When I try to run Sound server Control ,Media Player & Sound Record Jesta Linux - Distributions 0 05-15-2004 10:35 PM
record sound onto a file biophysics Linux - Software 0 10-06-2003 05:57 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:29 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration