LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-04-2007, 02:15 PM   #1
Zim_
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Location: Mothra's summer cottage
Distribution: BLAG
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
gmplayer displays one of two error messages depending on whether I'm user or root


Hi

When I try to use gmplayer (as in opening it in nautilus) as user it says
Quote:
Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.
If I open a file with root in nautilus it plays but an error message says
Quote:
New_Face failed. Maybe the font path is wrong. Please supply the text font file (~/.mplayer/subfont.ttf).
If I use mplayer with the command line as user the file opens fine (i.e. mplayer filename). If I open gmplayer with the command line as user I get the "New face..." error message (i.e. gmplayer). If I try to oopen a file with that gmplayer I get the "...video_out..." error message. If I use gmplayer with the command line as user I get the "...video_out..." error message (i.e. gmplayer filename). The gmplayer error messages for root are the "New Face..." messages with mplayer working fine from the command line as it does as a user.

This behaviour started suddenly. I understand that the first message happens when another program is using the video out device, like another mplayer, but I've looked and nothing should be using it. gmplayer, not mplayer, seems to be the problem. But I have no idea why. My skin is the default one so that shouldn't be the problem.

I hope that is a sufficient amount of information. Normally google solves these sorts of problems but I'm lost on this one.

Thanks for any help.

Zim_
 
Old 03-04-2007, 03:44 PM   #2
drpt
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Location: whereami Texas
Distribution: gentooo (don't you)
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
.

New_Face failed. Maybe the font path is wrong. Please supply the text font file (~/.mplayer/subfont.ttf).

in /<user>/.mplayer you need to make a link to any font of your choosing

and the other error is because the videro output is not right

type " mplayer -vo help" to get a list of the Available video output drivers

pete
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix: User messages are okay; but error messages themselves seem to be bouncing jgombos Linux - Server 3 03-03-2007 02:21 PM
[Samba] Execute commands depending on user billiejoex Linux - Software 1 10-25-2005 12:01 PM
GMplayer only works as root Stan the caddy Linux - Software 5 09-21-2004 12:19 PM
can watch movie using gmplayer in root, but not as a user!? sirpelidor Linux - Software 6 01-07-2004 03:04 AM
USERS command displays all accunst as root? Why? zick Linux - General 5 09-22-2003 11:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:42 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration