LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-07-2005, 05:05 AM   #1
pete1234
Member
 
Registered: May 2005
Distribution: Slack, FreeBSD,NetBSD, OpenBSD, Open Solaris, Minix
Posts: 172

Rep: Reputation: 30
Gentoo portage update question.


So I finally got around to updating my gentoo portage, all went smoothly, with one exception. I now get this error at boot

swapon: cannot stat /dev/SWAP: No such file or directory

However, swap worked before. cfdisk lists my swap partion:

Primary Linux swap / Solaris

Any help is appreciated.
 
Old 09-07-2005, 05:07 AM   #2
Nylex
LQ Addict
 
Registered: Jul 2003
Location: London, UK
Distribution: Slackware
Posts: 7,464

Rep: Reputation: Disabled
I think that could be because the entry in your fstab is literally "/dev/SWAP", when it should be something like "/dev/hda2". Have a look at your fstab and see what's there.

Last edited by Nylex; 09-07-2005 at 05:10 AM.
 
Old 09-07-2005, 05:58 AM   #3
oneandoneis2
Senior Member
 
Registered: Nov 2003
Location: London, England
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,460

Rep: Reputation: 46
Or alternatively, you may have had Udev set up to create "/dev/SWAP" as a symlink to the actual device.

If this is the case, and the update erased your udev modifications, you'll need to restore your old Udev settings
 
Old 09-07-2005, 09:34 PM   #4
pete1234
Member
 
Registered: May 2005
Distribution: Slack, FreeBSD,NetBSD, OpenBSD, Open Solaris, Minix
Posts: 172

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Editing fstab worked nicely. Thanks for the help.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
installing Gentoo. Loading 'Portage' have stupid question! randell6564 Linux - General 9 11-25-2005 08:40 PM
Gentoo: Help with portage. Scorlibrian Linux - Distributions 5 07-02-2005 08:52 AM
gentoo portage time112852 Linux - Software 1 01-03-2005 01:15 AM
newbie learning to update Portage (w/Gentoo) Help! masterspud777 Linux - General 2 08-01-2003 06:23 PM
Gentoo Portage acjt Linux - Distributions 1 04-02-2003 11:07 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:35 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration