LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-08-2003, 01:28 AM   #1
dalek
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Mississippi USA
Distribution: Gentoo
Posts: 2,058
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 65
Question Gentoo NVIDIA error


I have been working on the NVIDIA driver for a while now. I tried to follow the how to and done some searches and no luck.

After emergeing glx and kernel and I do the modprobe I get this boo boo message:

bash-2.05b# modprobe nvidia
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/video/nvidia.o: unresolved symbol highmem_start_page
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/video/nvidia.o: unresolved symbol kmap_prot
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/video/nvidia.o: unresolved symbol kmap_pte
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/video/nvidia.o:
Hint: You are trying to load a module without a GPL compatible license
and it has unresolved symbols. Contact the module supplier for
assistance, only they can help you.

/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/video/nvidia.o: insmod /lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/video/nvidia.o failed
/lib/modules/2.4.20-gentoo-r5/video/nvidia.o: insmod nvidia failed
bash-2.05b#

Anybody seen this before? What did I do wrong?

I did get the freakin modem to work though.

Any ideas?

Thanks.

 
Old 10-15-2003, 07:26 PM   #2
unSpawn
Moderator
 
Registered: May 2001
Posts: 27,306
Blog Entries: 54

Rep: Reputation: 2857Reputation: 2857Reputation: 2857Reputation: 2857Reputation: 2857Reputation: 2857Reputation: 2857Reputation: 2857Reputation: 2857Reputation: 2857Reputation: 2857
Rebuilding the driver for your new kernel should fix any unresolved symbols messages.
 
Old 10-15-2003, 09:31 PM   #3
dalek
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Mississippi USA
Distribution: Gentoo
Posts: 2,058
Blog Entries: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 65
Ok? I did this install from the CD. NO internet stuff. Shouldn't it all be the same version? If not how do I rebuild the kernel? NVIDIA kernel I'm assuming? Me a bit . Something is wrong. I probably did it too.

Get me started maybe?

Is that the emerge nividia-kernel thingy that needs to be updated?

Let me know. Kind of new to Gentoo. I like it though. It is really nice looking.

Thanks for the help.

 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia gentoo freezes rjwhite Linux - General 8 08-10-2005 05:45 PM
pkg-config error with emerge -aD gnome-python on Gentoo 2.6.9-gentoo-r6 ghrellin Linux - Software 2 12-22-2004 06:37 PM
gentoo resolution / nvidia pureevil4 Linux - Distributions 5 04-09-2004 03:40 AM
Gentoo Nvidia error (with a twist!) Wonko the Sane Linux - General 2 11-10-2003 02:41 AM
Gentoo and NVIDIA hate me patientzero Linux - Software 39 09-29-2003 12:45 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:47 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration