LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-26-2003, 09:16 PM   #1
astronanard
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
compiling tuxracer with audio support


Hello,

I want to install tuxracer on my Slackware 9.1.
SDL came packaged with Slack but not SDL_mixer. So I downloaded the SDL_mixer sources compiled them and installed SDL_mixer with prefix /usr/ (thus I have the libraries in /usr/lib and the headers in /usr/include).

Then I got the tuxracer 0.61 sources and when I run configure I get this message:
Checking for Mix_OpenAudio in -lSDL_mixer... (cached) no
*** SDL_mixer not found. Configuring without audio support.

Anyone has an idea?
I checked that Mix_OpenAudio was defined in SDL_mixer.h and it is. Also when I execute 'whereis libSDL_mixer', I get a correct answer. Thus I don't understand how tuxracer 's configure cannot find it.

Thank you.
 
Old 10-27-2003, 03:21 AM   #2
320mb
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: pikes peak
Distribution: Slackware, LFS
Posts: 2,577

Rep: Reputation: 47
I've tried getting version 0.61 to work on Slack 9.1 for the past 2 weeks!! I already have the Full version of tux racer I bought. I do have slack 8.0 and I'm gonna put it back and see if 0.61 will work with it.......if not I know where some earlier versions of slack are---7.0 and down might try those also......
 
Old 10-29-2003, 05:08 PM   #3
astronanard
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Well I managed to make it work on Slack9.1. My problem is just that it compiles without sound support because the configure script can't find SDL_mixer???
 
Old 12-05-2003, 03:48 PM   #4
astronanard
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Finally it works. I just modified the configure script to trick it into thinking that I had SDL_mixer (which is true). I changed the NO by a YES to make the test (that I didn't completly understand) uneffective.
I now have tuxracer with sound and music.
But does that mean that there is an error in tuxracer's configure script? Or maybe it's due to gcc3.2 and Tuxracer being old is supposed to be compiled with 3.9x???
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to configure audio support in Konqueror? elempoimen Linux - Software 0 11-29-2004 08:57 AM
nforce audio 2.6.4 - not compiling hamish Linux - Hardware 1 10-15-2004 04:37 AM
Need help compiling audio drivers Creeps Linux - Newbie 3 09-20-2004 03:36 PM
Compiling in ACPI support on Compaq 2135CA (system crashes while compiling) Dag Linux - Laptop and Netbook 20 07-30-2004 07:56 PM
Adding audio support suriyamohan Linux - Software 0 01-07-2004 08:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:16 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration