LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 01-08-2010, 03:37 AM   #1
frenchn00b
Senior Member
 
Registered: Jun 2007
Location: E.U., Mountains :-)
Distribution: Debian, Etch, the greatest
Posts: 2,546

Rep: Reputation: 51
busybox mount iso: "mount could not find a spare loop device" error


Hello,

Bootmyiso.exe to boot sarge iso installer on pendrive works, until it arrives to page:
detect and mount the cdrom : ERROR

Debian installer sarge has no loop for iso in the modules /lib...kernel

I mounted an iso of my distro to install using bootmyiso.exe (a kernel 2.6.8 without ...block/loop.o into the /lib)
and then I can mount my pendrive of /dev/scsi/.... /target0/part1 /pendrive [ok, works]

then I do under busybox:

Code:
mount -t iso9660 /pendrive/netinst.iso /cdrom
==> gives error
or

Code:
mount -o loop /pendrive/netinst.iso /cdrom
==> gives error

Code:
mount -t iso9660 -o loop /pendrive/netinst.iso /cdrom
==> gives error
mount: could not find a spare loop device


Is there someone with experience with busybox linux, knowing how to solve the issue?
thank you
Kind regards

edit:
It seems that one can download mydsl gnu utils and so on:
http://distro.ibiblio.org/pub/linux/.../mydsl/system/
and make loop working for any kind of busybox
with eg: http://distro.ibiblio.org/pub/linux/.../gnu-utils.dsl

==

edit2:

OK, here I made a tar for the busy box:
http://yellowprotoss.ye.funpic.org/w...op-busybox.tar

to upgrade the busybox one needs those loop.o and so on files
tar -C /path -zxf loop-busybox.tar
to unpack it for the kernel:

HOW TO USE IT within busybox? insmod? mknod /dev/loop0 b 7 0 ?? how to make it now to upgrade busybox for mounting iso9660/loop??



insmod loop.o
gives error too under busybox

cp loop.o /lib
modprobe loop
not working either

Last edited by frenchn00b; 01-08-2010 at 05:17 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mount: Could not find any loop device foampile Linux - Newbie 4 09-25-2009 10:28 AM
Is there in our Lenny/stable repos, a package that let users "mount" ISO files? frenchn00b Debian 13 07-30-2009 06:11 AM
can't mount iso 'could not find any loop device' dethree Slackware 1 06-23-2005 02:14 AM
Cannot mount more than 8 iso image files as loop device marsim Debian 4 11-09-2004 05:05 AM
What does "loop-mount the disk image" mean ? karans Linux - Distributions 1 10-29-2003 09:21 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:44 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration