LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 03-01-2002, 05:17 AM   #1
rehash
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2002
Distribution: redhat7.2
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Red face bah, help needed


Okay, I've run redhat7.2 since september of last year without even looking at windows, yesterday however i decided to look upon VMWare, so i pulled out another harddrive and stuck windowsME on it. To my surprise it worked perfectly well, seemingly faster than windows runs on its own..
However i can't seem to configure a virtual network to use my virtualmachine to access the internet, ive tried for hours and now its starting to irritate me.
Can anyone who has experience in this subject please reply
I run redhat linux7.2 and have windows ME in the virtual machine
My network connection is cable, via a physical NIC card.

-reguards dean b
 
Old 03-01-2002, 07:26 AM   #2
pperon
Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Cleveland
Distribution: Gentoo and umm... Gentoo
Posts: 64

Rep: Reputation: 15
What version of VMWare are you using? What network configuration did you choose?

When I first installed it I had to read through this (twice).

I created a virtual subnet inside my machine and assigned Windows (2k) the proper ip, subnet mask, etc. Worked like a charm.

*Note - I'm *not* using Samba, therefore I have no file sharing between my vpc and linux.

Lemme know.

-p
 
Old 03-01-2002, 09:48 AM   #3
rehash
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2002
Distribution: redhat7.2
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
VMWare workstation 3.0
Im not sure how to properly configure windows to work with any of the network configurations, or how to properly configure linux.
i read the vmware documents and have tried a few different network configurations in windows on NAT, bridge and host-only.
any in depth help you can provide would be appreaciated.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bah, sound issues. squall14716 Linux - Hardware 2 03-26-2004 07:15 AM
Bah! Humbug! Hangdog42 General 4 09-02-2003 10:11 PM
BAH! Mplayer Dependancies the anti-riced Linux - Software 8 06-19-2003 04:09 AM
bah! damn windows!! Aman9090 Linux - Newbie 43 03-22-2003 12:18 PM
Bah! programming! NSKL Programming 6 12-02-2002 02:43 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:29 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration