LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-01-2003, 02:55 PM   #1
martinman
Member
 
Registered: Apr 2003
Distribution: Gentoo 1.4
Posts: 290

Rep: Reputation: 30
ALSA not working with system (GUI) sounds.


I'll be brief:

alsa is working fine with gmplayer and xmms and gaim and all little programs that make noise. however, there arent any gui/system sounds anymore (like when you minimize/maximize a window).

kernel 2.4.20-20.9
ALSA 0.9.8

I DL'ed and installed the alsa-oss package too and re modprobed all the appropriated modules, still no luck.
 
Old 11-01-2003, 03:37 PM   #2
linksocc
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: US
Distribution: Mandrake 9.0 1st/9.1 2nd/Gentoo 1.4 now
Posts: 313

Rep: Reputation: 30
try to use XMMS with the OSS output plugin to see if your oss emulation is working correctly, and post what Desktop Environment are u using
 
Old 11-01-2003, 03:59 PM   #3
martinman
Member
 
Registered: Apr 2003
Distribution: Gentoo 1.4
Posts: 290

Original Poster
Rep: Reputation: 30
gnome 2, and yes, at current, i am using the OSS output plugin and it is working just fine in XMMS and gmplayer

Last edited by martinman; 11-01-2003 at 04:05 PM.
 
Old 11-01-2003, 06:30 PM   #4
martinman
Member
 
Registered: Apr 2003
Distribution: Gentoo 1.4
Posts: 290

Original Poster
Rep: Reputation: 30
lol, i love it when things work out. i was curious, so i restarted X, and now I'm in business
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ALSA problems mixing sounds! Ian_Hawdon Linux - Software 4 09-02-2005 10:22 AM
Alsa Problems: KDE System sounds work, everything else choppy! patkalolo Linux - Hardware 2 12-13-2004 09:40 PM
Problem Playing Sounds using ALSA Chryzmo Slackware 6 06-14-2004 06:06 PM
multiple sounds with alsa 2.6 mindcry Linux - Hardware 2 01-29-2004 05:51 PM
Multi sounds through ALSA mrsolo Linux - Software 2 09-22-2003 10:52 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:45 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration