LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - General
User Name
Password
Linux - General This Linux forum is for general Linux questions and discussion.
If it is Linux Related and doesn't seem to fit in any other forum then this is the place.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-16-2006, 03:07 PM   #1
aschoessler
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Distribution: RedHatEL4
Posts: 14

Rep: Reputation: 0
After upgrading Samba, gnome is broken [Resolved]


Hello all,

We recently did a Samba upgrade during which we removed some packages to bypass dependency issues during install. Unfortunately, one of these packages was part of gnome. When RedHatEL4 loads, I can log in at the prompt, but a terminal window and a cheesy clock are displayed.

So today, I ran

Code:
$ rpm -nodeps [all gnome packages on the system]
I then reinstalled all the gnome packages again, but the issue stays the same.

If I run:

Code:
$ startx
...I am informed that gnome cannot be started because it is already running. I also wiped out root's user settings for gnome (.gnome, .gnome-conf, etc.) as it should re-create them when it logs in.

If somehow I missed packages when I reinstalled gnome, how would I tell? Any ideas?

Thanks so much!

- Allen Schoessler

Last edited by aschoessler; 06-19-2006 at 12:38 PM.
 
Old 06-17-2006, 11:55 PM   #2
binary_y2k2
Member
 
Registered: Jul 2005
Location: England, UK
Distribution: Ubuntu 8.04 Server, Kubuntu 12.04
Posts: 698
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 31
if gdm is running when you are trying startx you'll need to run this insted
Code:
startx -- :1
 
Old 06-19-2006, 12:38 PM   #3
aschoessler
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Distribution: RedHatEL4
Posts: 14

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks for the reply !

It seems that gnome wasn't installed correctly when I tried to install it. I force-removed Samba, reinstalled gnome, and then installed Samba again... That gave me my gui back.

Thanks heaps!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bootloader was broken after upgrading to OpenSUSE 10.1 fairhb Suse/Novell 3 05-27-2006 02:03 AM
cd writing is broken since upgrading to 2.6 kernel chewbar Linux - Software 6 08-28-2004 04:08 PM
Many things broken after upgrading from 9.2 to 10.0 Official lhoff Mandriva 7 06-28-2004 03:27 AM
Oops! Broken X and KDE after upgrading chriseebee Linux - General 0 06-10-2004 11:36 AM
Broken SDL Install (Adventures in upgrading) t3knomanser Linux - Software 1 02-11-2004 11:39 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:20 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration