LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software > Linux - Games
User Name
Password
Linux - Games This forum is for all discussion relating to gaming in Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 04-18-2004, 03:00 PM   #1
kzar
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 66

Rep: Reputation: 15
Ultima Online


How can i get ultima online installed from the downloaded version installer? (my other cds have long since been lost , but the other day there was an offer to let you download Age of Shadows for free if you had already played or somthing) Ive tried running it with winex3, it seems to extract everything and then fail. If somehow i could find out where its being extracted to maybe i could run the 2d installer exe directly and it would work ?
 
Old 04-19-2004, 01:06 PM   #2
kzar
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 66

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Well i had a brain wave. I extracted the exe in windows using winzip, and then burned it onto a cd. Then booted back into linux, and installed it from there.

It seems to run and patch fine, problem is i play on a sphere server so i need to use client 2.0.3 but when i winex3 that, it doesnt show any graphics . any ideas / anyone got it working themselfs ?
 
Old 04-19-2004, 04:13 PM   #3
kzar
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 66

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Tried using wine rather than winex and its running Hurrah! Sound isnt working now unfortuneatly though

heres the error

wine "C:\Program Files\Ultima Online 2D\client.exe"
fixme:dsound:IDirectSoundImpl_SetCooperativeLevel level=DSSCL_EXCLUSIVE not fully supported
err:dsoundSOUND_MixOne underrun on sound buffer 0x4040ddc8
err:dsoundSOUND_MixOne underrun on sound buffer 0x403fdc08
err:dsoundSOUND_MixOne underrun on sound buffer 0x403eda50
err:dsoundSOUND_MixOne underrun on sound buffer 0x403dd898
err:dsoundSOUND_MixOne underrun on sound buffer 0x403cd6e0
err:dsoundSOUND_MixOne underrun on sound buffer 0x403bd528
err:dsoundSOUND_MixOne underrun on sound buffer 0x403ad370
err:dsoundSOUND_MixOne underrun on sound buffer 0x4039d1d8

Last edited by kzar; 04-19-2004 at 04:42 PM.
 
Old 04-20-2004, 07:27 AM   #4
kzar
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 66

Original Poster
Rep: Reputation: 15
still get the error, but i get sound too now
 
Old 04-21-2004, 03:03 PM   #5
_Master_
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2003
Location: Tromsų, Norway
Distribution: Slackware
Posts: 28

Rep: Reputation: 15
lol gj. you got it working all by your self congrats
 
Old 06-14-2004, 09:40 AM   #6
k0ljat
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Underground
Distribution: Slackware
Posts: 103

Rep: Reputation: 15
I don't have windows and i really would need to get UO installed too, i have the AOS.iso mounted to /mnt/drive-c and i downloaded a perl script (install.pl ) which is used to install but it need to have a cd mounted, and i can't get it to start the install :/
 
Old 06-15-2004, 02:35 AM   #7
kzar
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 66

Original Poster
Rep: Reputation: 15
For aos, i think winex worked best, i had to use wine for the old client my shard used. But to install with winex just run the 2d installer exe with winex. I cant remember the exact file name or anything because im at college. I do remember that it doesnt work with the main setup program though, you have to use the one for 2d directly.
 
Old 10-24-2004, 03:26 PM   #8
movitto
Member
 
Registered: May 2004
Distribution: Fedora 4 and Slackware
Posts: 179

Rep: Reputation: 30
hi;

kzar, i am having the same "underrun on sound buffer" when trying to run Half Life with wine. I get sound but its very poor quality and laggy. I was wondering what you did to fix this.
 
Old 10-24-2004, 04:02 PM   #9
kzar
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 66

Original Poster
Rep: Reputation: 15
It was a while ago and i cant remember specifics, but i had to enable / disable an option in the config file for wine. sorry i cant be any more helpfull.
 
Old 10-24-2004, 07:45 PM   #10
movitto
Member
 
Registered: May 2004
Distribution: Fedora 4 and Slackware
Posts: 179

Rep: Reputation: 30
not a problem. though do you think you can post your config file so I can compare it to mine?

Thanks.
 
Old 10-25-2004, 08:28 AM   #11
kzar
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 66

Original Poster
Rep: Reputation: 15
sorry no, i formated so many times since then, i havnt got it any more.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ultima Online in Wine and RH9 jedithebomber Linux - Software 5 07-06-2004 02:29 PM
Ultima Online and Linux krajzega Linux - Software 2 02-22-2004 12:08 PM
Ultima Online / Log-In ParaKnowYa Linux - General 3 09-24-2003 05:55 PM
Ultima Online for Linux arkanix Linux - Software 9 09-08-2003 06:05 PM
Ultima Online in Red Hat 7.2 egh128 Linux - General 0 03-17-2002 11:14 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:34 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration