LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software > Linux - Games
User Name
Password
Linux - Games This forum is for all discussion relating to gaming in Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-09-2004, 03:01 PM   #1
Fiasko
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
AAO with Suse 9


Hi,

for first i want to say sorry for my terrible english, but i hope u will understand me

So i had installed Suse 9 and americasarmy.

Now the Problem. The Game dont start, for a short time there is the aao logo but than it crash to desktop.

I had started the game with console to see the error message, here it is:

open /dev/[sound/]dsp: Device or resource busy
Xlib: extension "XiG-SUNDRY-NONSTANDARD" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
GL_EXT_bgra not supported - bailing out.

History:

Exiting due to error
Fiasco@linux:~/armyops>


I hope u can help me, i only want to play this game on linux :/
 
Old 02-12-2004, 04:31 PM   #2
Inexactitude
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Slackware 12.2, Ubuntu 9.04
Posts: 477

Rep: Reputation: 30
The problem here is that you don't have the latest drivers from the manufacturer of you video card. Go to the website of the company that manufacturers your video card, and download the linux drivers. Make sure you have you kernel sources installed!
 
Old 02-12-2004, 04:36 PM   #3
Thetargos
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Mexico City
Distribution: Fedora, Ubuntu & Mint
Posts: 1,679

Rep: Reputation: 45
Could also be handy to know what video hardware you have.
 
Old 02-14-2004, 07:05 AM   #4
Fiasko
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I have a Geforce 3 Ti.

I tryed to install the aktually driver but linux allways said that i have no precompiled Kernel or so.

I had searched for themes like that, but i allways found answers like "Use you to load latest updates".

I had used you and installed all updates ect. but the errormessage is still there.

Can someone help me or give me a link where i can read a how to nvidia kernel.

thx
 
Old 02-14-2004, 12:40 PM   #5
Inexactitude
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Slackware 12.2, Ubuntu 9.04
Posts: 477

Rep: Reputation: 30
Are you sure you have the kernel sources installed and a symlink from /usr/src/linux pointing to them? I think this is what is causing your problem.
 
Old 02-15-2004, 02:17 AM   #6
The Chao X
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Location: Oklahoma
Distribution: SuSe 9.0
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
I had the same problem using a GeForce2, but, that was after the NVidia update. I am using SuSe as well so hopefully you can try some of the following.
run lsmod and see what modules you have
I am running an ATI 9600 so bear with me if i get this wrong.
If NVidia's drivers are using the internal agpgart module or even external (if NVidia's still doin that) it should show up in the module list as well as whatever module (ATI is fglrx) is running the card. If those are not present, try "$ insmod agpgart" and "$ insmod (whatever nvidia module is)" to get em started. It may be that you have not loaded them or may have (problem with ATI drivers) loaded them in the wrong order. You can edit /init.d/boot.local and add "/sbin/insmod agpgart" or whichever you're missing to load it on startup.
The error about display 0,0 is simply a configuration, usually set in (for ATI fglrxconfig) NVidia's config...whatever it runs when you're installing the driver, or else can be set in XF86Config. Make sure xhost is running X on display 0, that could be causing a device/display not found.
 
Old 02-20-2004, 10:19 PM   #7
BeBop
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
I have AA installed and running in suse 9, however I can't connect to any servers. When I go to the personal jacket, it always times out. I have a p4 2.5 nvidia ti 4600, could some1 tell me what i'm doing wrong?
 
Old 02-24-2004, 07:49 PM   #8
Inexactitude
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Slackware 12.2, Ubuntu 9.04
Posts: 477

Rep: Reputation: 30
Are you running a firewall? If so, check the configuration and make sure that there isn't anytihng blocking you from connecting to the servers.
 
Old 02-25-2004, 12:08 PM   #9
Thetargos
Senior Member
 
Registered: Mar 2003
Location: Mexico City
Distribution: Fedora, Ubuntu & Mint
Posts: 1,679

Rep: Reputation: 45
Speaking of FWs does AA uses the same ports as any other UT game (7777)?
 
Old 03-08-2004, 10:54 AM   #10
hanzerik
Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Cheyenne Wyoming
Distribution: Debian/Raspbian/Mint
Posts: 717

Rep: Reputation: 32
UDP
1716 for the game
1717 for the gamequery
1718 for master server query
8777 for standard UT query
27900 for GameSpy
TCP
20045 for Auth server
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AAO Voice Communication kris.kj.jacobs Linux - Games 2 07-28-2005 03:31 AM
Sound and graphic triuble in AAO Peter@20ghz Linux - Games 34 06-07-2005 12:30 PM
SuSE: Dlink Access Point: How to let SuSE 9.1 box fetch the webpages for wlan request hansschmucker Linux - Wireless Networking 3 01-06-2005 01:02 PM
Trying to install AAO... It's a .bin file-- helpme plz thx muypill Linux - Newbie 1 12-10-2004 10:40 PM
SUSE Security Announcement - Linux Kernel (SuSE-SA:2004:009) ima Linux - Security 0 04-19-2004 09:35 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:16 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration