LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux From Scratch (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-from-scratch-13/)
-   -   util-linux-2.12r error on 'make -C mount mount umount' (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-from-scratch-13/util-linux-2-12r-error-on-make-c-mount-mount-umount-477856/)

james penguin 08-27-2006 03:01 PM

util-linux-2.12r error on 'make -C mount mount umount'
 
howdy there yal.

So I'm on part 5.30 (compiling util-linux-2.12r), I'm following exactly as it says in the book.

So I run the sed command, ./configure, and then 'make -C lib', and everything is fine.

Then I try running 'make -C mount mount umount' and it starts to compile, but then I get the following error
Code:

In file included from mount.c:31:
loop.h:20: error: syntax error before '__kernel_old_dev_t'
loop.h:20: warning: no semicolon at end of struct or union
loop.h:22: error: syntax error before 'lo_rdevice'
loop.h:22: warning: type defaults to 'int' in declaration of 'lo_rdevice'
loop.h:22: warning: data definition has no type or storage class
loop.h:31: error: syntax error before '}' token
make: *** [mount.o] Error 1
make: Leaving directory `/home/lfs1/sources/util-linux-2.12r/mount'
lfs:/home/lfs1/sources/util-linux-2.12r$

Anybody know what I'm doing wrong?

debiant 08-28-2006 08:02 PM

Quote:

Originally Posted by james penguin
howdy there yal.

So I'm on part 5.30 (compiling util-linux-2.12r), I'm following exactly as it says in the book.

So I run the sed command, ./configure, and then 'make -C lib', and everything is fine.

Then I try running 'make -C mount mount umount' and it starts to compile, but then I get the following error
Code:

In file included from mount.c:31:
loop.h:20: error: syntax error before '__kernel_old_dev_t'
loop.h:20: warning: no semicolon at end of struct or union
loop.h:22: error: syntax error before 'lo_rdevice'
loop.h:22: warning: type defaults to 'int' in declaration of 'lo_rdevice'
loop.h:22: warning: data definition has no type or storage class
loop.h:31: error: syntax error before '}' token
make: *** [mount.o] Error 1
make: Leaving directory `/home/lfs1/sources/util-linux-2.12r/mount'
lfs:/home/lfs1/sources/util-linux-2.12r$

Anybody know what I'm doing wrong?

What version of LFS, because I've got 6.1.1 and Util-linux is at version 2.12q with no errors. Have you googled to see if this is a possible error with r?

james penguin 08-28-2006 11:55 PM

the version is 6.2, yeah I googled didn't get anything.

I just started over and all is good :D


All times are GMT -5. The time now is 01:09 PM.