LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux From Scratch (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-from-scratch-13/)
-   -   LFS livecd 6.1.1-3 eth0 setup (static ipv4) (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-from-scratch-13/lfs-livecd-6-1-1-3-eth0-setup-static-ipv4-414693/)

gregben 02-12-2006 06:56 PM

LFS livecd 6.1.1-3 eth0 setup (static ipv4)
 
Booted livecd 6.1.1-3 OK. Trying to set up eth0.
This is an ASUS mobo with Marvell Yukon ethernet chip.

I was able to manually 'modprobe sk98lin' to get the eth0 interface running.

I'm confused about properly setting up everything in /etc/*.
I followed chapter 7.12 in the stable book (online version).
Here's what my /etc/sysconf/network-devices/ifconfig.eth0/ipv4 looks like:
ONBOOT=yes
SERVICE=ipv4-static
IP=192.168.1.28
GATEWAY=192.168.1.1
PREFIX=24
BROADCAST=192.168.1.255

I set up /etc/hosts and /etc/resolv.conf too.

I get the following error when I run /etc/rc.d/init.d/network start:

/etc/rc.d/init.d/network: line 40: .: /etc/sysconfig/network-devices/ifconfig.eth0: is a directory

So, /etc/rc.d/init.d/network expects ifconfig.eth0 to be a file, not a directory. It appears
the LiveCD is somehow organized differently than the book. I couldn't find any LiveCD
specific docs on the linuxfromscratch.org site or via google. Perhaps there are docs
on the CD itself on proper setup procedure?

ebonhand 02-14-2006 07:20 AM

Hi there,

I had a look at the /etc/rc.d/init.d/network script on my LFS box (6.0) and the script is definitely expecting it to be a directory, not a file.. have you confirmed that your script is uncorrupted?

Perhaps you could paste the relevent section of your script here, so I can compare?

I've got static ip set up on my box, so if required we can compare notes.. mine's an earier version, but that shouldn't be of concern

regards,
David


All times are GMT -5. The time now is 09:06 AM.