LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux From Scratch (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-from-scratch-13/)
-   -   LFS Chapter 6.37. Automake-1.11.3 error (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-from-scratch-13/lfs-chapter-6-37-automake-1-11-3-error-944055/)

Andrew_Kaunchy 05-09-2012 08:03 AM

LFS Chapter 6.37. Automake-1.11.3 error
 
Hello there!

This is my first building LFS by following the LFS-BOOK-7.1.
After long time work,more than 12 hours since the building process
started,a problem occured when I was making 'Automake-1.11.3' tests at
'Chapter 6.37. Automake-1.11.3.'The feedback given by the terminal is
as follows.
=====================================
1 of 842 tests failed
(96 tests were not run)
See tests/test-suite.log
Please report to bug-automake@gnu.org
=====================================
make[3]: *** [test-suite.log] Error 1
make[3]: Leaving directory `/sources/automake-1.11.3/tests'
make[2]: *** [check-TESTS] Error 2
make[2]: Leaving directory `/sources/automake-1.11.3/tests'
make[1]: *** [check-am] Error 2
make[1]: Leaving directory `/sources/automake-1.11.3/tests'
make: *** [check-recursive] Error 1
And I checked the make process,the FAIL info is:

FAIL: conffile-leading-dot.test
I have reinstalled the 'Automake-1.11.3' after this error occured
at the first time,and unfortunately,it failed again.

Can anyone tell me why this error occured and how to solve it?
Do I need to rebuild the LFS from zero again?

Andrew_Kaunchy 05-10-2012 01:14 AM

Test problem ignored...
 
Quote:

Originally Posted by Andrew_Kaunchy (Post 4674225)
Hello there!

This is my first building LFS by following the LFS-BOOK-7.1.
After long time work,more than 12 hours since the building process
started,a problem occured when I was making 'Automake-1.11.3' tests at
'Chapter 6.37. Automake-1.11.3.'The feedback given by the terminal is
as follows.
=====================================
1 of 842 tests failed
(96 tests were not run)
See tests/test-suite.log
Please report to bug-automake@gnu.org
=====================================
make[3]: *** [test-suite.log] Error 1
make[3]: Leaving directory `/sources/automake-1.11.3/tests'
make[2]: *** [check-TESTS] Error 2
make[2]: Leaving directory `/sources/automake-1.11.3/tests'
make[1]: *** [check-am] Error 2
make[1]: Leaving directory `/sources/automake-1.11.3/tests'
make: *** [check-recursive] Error 1
And I checked the make process,the FAIL info is:

FAIL: conffile-leading-dot.test
I have reinstalled the 'Automake-1.11.3' after this error occured
at the first time,and unfortunately,it failed again.

Can anyone tell me why this error occured and how to solve it?
Do I need to rebuild the LFS from zero again?

I have just received the message from Bruce Dubbs <bruce.dubbs@gmail.com>
That's normal. You can either ignore it or upgrade to automake-1.11.5 which
tests clean. I would ignore the test failure.

-- Bruce
So,move on...

knudfl 05-10-2012 01:18 AM

Quote:

See tests/test-suite.log
Which test is failing ? ?

Automake-1.11.3, there is a patch for a "test suite bug":
Code:

diff -up automake-1.11.3/tests/Makefile.in.kh automake-1.11.3/tests/Makefile.in
--- automake-1.11.3/tests/Makefile.in.kh        2012-02-03 11:58:51.000000000 +0100
+++ automake-1.11.3/tests/Makefile.in        2012-02-03 11:58:28.000000000 +0100
@@ -1206,7 +1206,6 @@ txinfo17.test \
 txinfo18.test \
 txinfo19.test \
 txinfo20.test \
-txinfo21.test \
 txinfo22.test \
 txinfo23.test \
 txinfo24.test \

Ref. automake-1.11.3-1.fc17.src.rpm

.

Andrew_Kaunchy 05-10-2012 01:53 AM

Merci!
 
Quote:

Originally Posted by knudfl (Post 4674814)
Which test is failing ? ?

Automake-1.11.3, there is a patch for a "test suite bug":
Code:

diff -up automake-1.11.3/tests/Makefile.in.kh automake-1.11.3/tests/Makefile.in
--- automake-1.11.3/tests/Makefile.in.kh        2012-02-03 11:58:51.000000000 +0100
+++ automake-1.11.3/tests/Makefile.in        2012-02-03 11:58:28.000000000 +0100
@@ -1206,7 +1206,6 @@ txinfo17.test \
 txinfo18.test \
 txinfo19.test \
 txinfo20.test \
-txinfo21.test \
 txinfo22.test \
 txinfo23.test \
 txinfo24.test \

Ref. automake-1.11.3-1.fc17.src.rpm

.

Thank you for your response.It's helpful.

k84834 08-26-2012 12:52 AM

there isn't makefile.in.kh file in /sources/automake-1.11.3/tests path !


All times are GMT -5. The time now is 02:51 PM.