LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Linux From Scratch
User Name
Password
Linux From Scratch This Forum is for the discussion of LFS.
LFS is a project that provides you with the steps necessary to build your own custom Linux system.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-05-2013, 06:51 AM   #1
k84834
Member
 
Registered: Aug 2012
Posts: 142

Rep: Reputation: Disabled
Unhappy FFmpeg problem: ffplay does not work


Hi every body
I have installed FFmpeg and pulseAudio and Alsa for installing full-option FreeRDP
now I have problems with video redirection in FreeRDP
after verifying FreeRDP sound redirection and Video redirection, Video redirection has some problem: it is just show a blank video and its error is:
Code:
root [ /freefiles ]# xfreerdp --no-nla --plugin rdpsnd --plugin drdynvc --data tsmf -- rds.ict-cert.net


loading plugin rdpsnd
loading plugin drdynvc
connected to rds.ict-cert.net:3389
Warning rdpsnd_pulse_connect (82): pa_context_connect failed (6)
Warning FreeRDPRdpsndDeviceEntry (500): rdpsnd_pulse_connect failed
Warning rdpsnd_load_device_plugin(466): pulse entry returns error.
Warning tsmf_pulse_connect (75): pa_context_connect failed (6)
Warning tsmf_pulse_open_stream (251): pa_stream_connect_playback failed (15)
Warning tsmf_ffmpeg_decode_audio (381): error decoding
Warning tsmf_pulse_conn(75):pa_context_connect failed (6)
Warning tsmf_pulse_open_stream (251): pa_stream_connect_playback failed (15)
Warning tsmf_ffmpeg_decode_video (287): data_size 4515, no frame is decoded.
ERRINFO_RPC_INITIATED_DISCONNECT_BY_USER (0x0000000B):
The disconnection was initiated by an administrative tool on the server running in the user's session.
after searching and verifing I found that ffplay does not play any Video file.
I examine .flv .mp4 .wmv and some files dose not play at all and exit with segmentation fault, some others just for seconds is heard their sounds and exit with segmentation error.
for example, in running this file, for seconds just decode audio and exited with error!
Code:
root [ /home/blfs/Desktop ]# ffplay /media/flash/Wildlife.wmv 
ffplay version 0.9.2, Copyright (c) 2003-2012 the FFmpeg developers
  built on Jan 27 2013 17:35:04 with gcc 4.6.2 
  configuration: --prefix=/usr --disable-debug --enable-shared --disable-static --enable-gpl --enable-x11grab --enable-postproc --enable-version3 --enable-nonfree --enable-libfaac --enable-libfreetype --enable-libmp3lame --enable-libopenjpeg --enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libxvid --enable-libpulse --enable-openssl
  libavutil    51. 32. 0 / 51. 32. 0 
  libavcodec   53. 42. 4 / 53. 42. 4 
  libavformat  53. 24. 2 / 53. 24. 2 
  libavdevice  53.  4. 0 / 53.  4. 0 
  libavfilter   2. 53. 0 /  2. 53. 0 
  libswscale    2.  1. 0 /  2.  1. 0 
  libpostproc  51.  2. 0 / 51.  2. 0 
Input #0, asf, from '/media/flash/Wildlife.wmv': 
  Metadata: 
    SfOriginalFPS   : 299 
    WMFSDKVersion   : 11.0.6001.7000
    WMFSDKNeeded    : 0.0.0.0000 
    IsVBR           : 0 
    title           : Wildlife in HD 
    copyright       :  2008 Microsoft Corporation 
    comment         : Footage: Small World Productions, Inc; Tourism New Zealand | Producer: Gary F. Spradling | Music: Steve Ball 
  Duration: 00:00:30.09, start: 0.000000, bitrate: 6977 kb/s
    Stream #0:0(eng): Audio: wmav2 (a[1][0][0] / 0x0161), 44100 Hz, 2 channels, s16, 192 kb/s
    Stream #0:1(eng): Video: vc1 (Advanced) (WVC1 / 0x31435657), yuv420p, 1280x720, 5942 kb/s, 29.97 tbr, 1k tbn, 1k tbc 
Segmentation fault77171.232 fd=   0 aq=  323KB vq=14751KB sq=    0B f=0/0 
root [ /home/blfs/Desktop ]#
if is needed addition info please tell me,
I never before this use ffmpeg command , how can I found my ffmpeg package is installed true or not?
in your opinion, this error is caused by FFmpeg or FreeRDP?
 
Old 02-05-2013, 07:54 AM   #2
k84834
Member
 
Registered: Aug 2012
Posts: 142

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Code:
root [ /home/blfs/Desktop ]# pulseaudio
W: [pulseaudio] main.c: This program is not intended to be run as root (unless --system is specified).
E: [pulseaudio] module-console-kit.c: GetSessionsForUnixUser() call failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.freedesktop.ConsoleKit was not provided by any .service files
E: [pulseaudio] module.c: Failed to load module "module-console-kit" (argument: ""): initialization failed.
E: [pulseaudio] main.c: Module load failed.
E: [pulseaudio] main.c: Failed to initialize daemon.
root [ /home/blfs/Desktop ]# start-pulseaudio-x11
W: [pulseaudio] main.c: This program is not intended to be run as root (unless --system is specified).
E: [pulseaudio] main.c: Daemon startup failed.
root [ /home/blfs/Desktop ]# xfreerdp --no-nla --plugin rdpsnd --data pulse -- rds.ict-cert.net
loading plugin rdpsnd
connected to rds.ict-cert.net:3389
Segmentation fault
root [ /home/blfs/Desktop ]# mount -v /dev/sda /media/flash/
mount: you didn't specify a filesystem type for /dev/sda
       I will try type vfat
/dev/sda on /media/flash type vfat (rw)
root [ /home/blfs/Desktop ]#
sound redirection just work with alsa and as you see, sound redirection has problem with pulse. I run "pulseaudio" and "start-pulseaudio-x11" and above error occurs. I now try to search about these error ...
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wmv3 file won't play in mplayer or ffplay sumeet inani Linux - Newbie 2 05-16-2011 07:31 AM
mkv file unplayable by mplyaer though ffplay does sumeet inani Linux - Newbie 1 05-06-2011 10:16 AM
mplayer can't play a video file though ffplay does albeit with aberrations sumeet inani Linux - Newbie 7 11-24-2010 11:46 PM
from where can I get ffplay sumeet inani Linux - Newbie 11 04-26-2009 09:59 AM
Does the latest version of ffmpeg not work with ffmpeg-php? whitey4900 Linux - Software 0 08-04-2008 06:16 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:06 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration