LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Linux From Scratch
User Name
Password
Linux From Scratch This Forum is for the discussion of LFS.
LFS is a project that provides you with the steps necessary to build your own custom Linux system.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-16-2004, 09:33 AM   #1
storto
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
cannot read table of mounted filesystems


after chroot if i type some commands i receive an error

mount print nothing
df says: "cannot read table of mounted filesystems"

and grub do not views my hd1,0 partition

mstab is empty and my fstab is:

# Begin /etc/fstab

/dev/hdd1 / ext2 defaults 1 1
/dev/hda1 swap swap pri=1 0 0
/dev/cdrom /mnt/cdrom iso9660 noauto,owner,ro 0 0
/dev/fd0 /mnt/floppy auto noauto,owner 0 0
devpts /dev/pts devpts gid=4,mode=620 0 0
proc /proc proc defaults 0 0
#shm /dev/shm tmpfs defaults 0 0
# usbfs /proc/bus/usb usbfs defaults 0 0

# End /etc/fstab

is it possible that some files have wrong privileges?

please help me to understand...

thank you
 
Old 08-16-2004, 09:51 AM   #2
320mb
Senior Member
 
Registered: Nov 2002
Location: pikes peak
Distribution: Slackware, LFS
Posts: 2,577

Rep: Reputation: 47
/dev/hdd1 / ext2 defaults 1 1

is this where / partition is??

then your grub setup is wrong.........it should be hd3,0
 
Old 08-16-2004, 09:58 AM   #3
storto
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
grub views only one disk hd0 (/dev/hda) from my host slackware 10

and hdd1 is my second disk so.. grub must see it with hd1..

isn't it?
 
Old 08-16-2004, 10:05 AM   #4
storto
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
note: this is my fstab on host:

/dev/hda1 swap swap defaults 0 0
/dev/hda2 / reiserfs defaults 1 1
#/dev/hdb1 /mnt/ntfs ntfs defaults 1 1
/dev/hdd1 /mnt/lfs ext2 defaults 1 1
/dev/cdrom /mnt/cdrom iso9660 noauto,owner,ro 0 0
/dev/fd0 /mnt/floppy auto noauto,owner 0 0
devpts /dev/pts devpts gid=5,mode=620 0 0
proc /proc proc defaults 0 0

please help!
 
Old 08-16-2004, 10:41 AM   #5
storto
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
solved some problems...
now mount and df works fine and grub can see hd1 (/dev/hdd1)
1st i edited my mtab and 2nd i make some changes in "make_devices"

but grub do not boot from hd1

i can see only the prompt on top left of the screen
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
icons to mounted filesystems with gnome bad_zeppelin Slackware 2 10-10-2005 07:33 AM
Filesystems always mounted as read-only on boot after recent system freeze brookepb Fedora 20 04-08-2005 10:58 AM
Cannot read table of mounted filesystems: Input/output error k0ljat Linux - Software 1 09-18-2004 01:51 PM
mounted devices/ filesystems ergo_sum Linux - Newbie 4 11-01-2003 05:43 AM
automounted filesystems should be mounted using nosuid ForumKid Linux - Security 2 01-09-2002 01:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:13 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration