LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Linux From Scratch
User Name
Password
Linux From Scratch This Forum is for the discussion of LFS.
LFS is a project that provides you with the steps necessary to build your own custom Linux system.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-10-2008, 08:57 PM   #1
weiguixm
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2008
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
After I complete the compiling of LFS,"Interface eth0 doesn't exist" occurs.


The situation is a little complicated.
Firstly,I've finished the compiling of LFS 6.3 on my workstation. The version of VMWare is 5.5.1. And NO problem occured.
And then I copied the "lfs.vmdk" file of LFS to my laptop, and run it in the VMWare 6.0.1 on my laptop. "Interface eth0 doesn't exist" occurs.
I can't find /dev/eth0.
But the LFS on my workstation also don't has /dev/eth0.
 
Old 10-10-2008, 11:17 PM   #2
smbell100
Member
 
Registered: Sep 2007
Location: Shetland, UK
Distribution: Slackware, Mandrake, LFS
Posts: 59

Rep: Reputation: 16
/dev/eth0 doesn't exist on any of my machines. I have entries under /dev/net.

Try lspci to see what hardware is listed and ip link show to see how the interfaces are set up.

A problem I have using two different machines with one portable hard drive is that, although the machines are identical, interface eth0 on machine 1 becomes interface eth1 on machine 2, probably owing to different MAC addresses. Never bothered investigating as it all works. Perhaps lfs.vmdk needs adjusting to work on different hardware.

Hope this helps
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
After I complete the compiling of LFS,"Interface eth0 doesn't exist" occurs. riondavid Linux From Scratch 8 02-07-2010 10:38 AM
"Interface eth0 doesn't exist. [ WARN ]" on boot-up aleksanteri Linux From Scratch 10 11-07-2007 12:40 PM
"Interface eth0 does not exist" Whitesocks Linux - Networking 2 09-05-2005 04:19 AM
Virtual PC 2004 and VWware Workstation - "interface eth0 [failed]" abijahboaz Linux - Newbie 8 10-16-2004 07:53 PM
"Bringing up interface eth0: failed" on 3com NIC zoinkedzonker Linux - Networking 3 08-17-2004 12:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:24 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration