LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Enterprise Linux Forums > Linux - Enterprise
User Name
Password
Linux - Enterprise This forum is for all items relating to using Linux in the Enterprise.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-22-2010, 01:53 PM   #1
dramous43
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2010
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
setting up apache from scratch on a linux machine, apache failed message upon bootup


here are my specs and equipment i am working with:
cisco wireless router
proliant server running redhat linux 3,apache 2.0

the problem:
i recently registered a domain name, and i want to put this domain on my server, but i am not sure where to apply public ip values, and private ip values which i received from my internet provider. i tried to do it myself, and my httpd keep saying failed. I did not change value in the apache config file, but i did use the gui tool for network to put in value for server name which is onyxmagonline.com, and input the the dns values for my internet provider. now when it ask for my static info, i am not sure what values go here, my public ip address info are private ip info. i tried both and i seemly cannot get the apache to start.. so please help. i checked my error log for the apache and found that the domain name onyxmagonline.com is not assocated with a valid ip address. i need some help to understand what i need to do to resolve this issue..

i need someone to walk me through the setup process to make sure my values are used correctly
 
Old 01-26-2010, 12:46 AM   #2
twk
Member
 
Registered: Feb 2002
Location: Canada
Distribution: Fedora/RHEL
Posts: 152

Rep: Reputation: 31
Did you setup your DNS for your newly purchased domain?
 
Old 01-26-2010, 07:53 AM   #3
phlyer
Member
 
Registered: Jan 2010
Distribution: CentOS, Vector Linux, Scientific Linux, Rocks
Posts: 36

Rep: Reputation: 17
alright, I got a similar setup

- DSL modem/router
- LAMP box running my web-server

and it all works like a charm

the IP address I get from my ISP is assigned to my DSL/modem router

the LAMP box is running on a 198.168.x.x IP address
Apache is listening on port 80 on that address

in order to make the web server visible from the outside, I changed
the DSL modem/router firewall's forwarding configuration.
There I have the incoming port 80 forwarded to my LAMP box's IP address.

What IP address are you using in your httpd.conf ?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apache Webserver on Slackware - Failed to Start Apache - 'no listening sockets .." CCTVGuru Linux - Server 4 10-11-2009 01:14 AM
LAMP (linux-apache-mysql-php) server from scratch twlilinux Linux - Server 3 06-11-2008 12:35 AM
Setting Up a New Machine, need help installing applications: Mysequel & Apache GU_Student-Dave Linux - Newbie 3 04-01-2008 10:40 PM
Failed to start apache : Apache does not appear to be running : number11 Slackware 9 02-11-2005 09:51 AM
How do i upgrade apache websever in linux machine Harish_f Linux - General 2 06-17-2002 04:05 AM


All times are GMT -5. The time now is 11:15 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration