LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Enterprise Linux Forums > Linux - Enterprise
User Name
Password
Linux - Enterprise This forum is for all items relating to using Linux in the Enterprise.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-20-2013, 11:41 AM   #1
ccar_support
Member
 
Registered: Jan 2007
Posts: 34

Rep: Reputation: 1
Light bulb dialogue with no text RHEL6


I'm toying with moving all my systems to RHEL6 from RHEL5 and on my test system, when I log in, I get a small window that opens and all that is in it is a light bulb and an OK button, no text at all. I press OK and it disappears allowing the desktop to be displayed normally. Any ideas as to what this is?
 
Old 02-20-2013, 01:15 PM   #2
John VV
Guru
 
Registered: Aug 2005
Posts: 13,485

Rep: Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803
Quote:
and all that is in it is a light bulb and an OK button,
a light bulb????
as in
http://i.telegraph.co.uk/multimedia/...6_2049425i.jpg

or are you referring to a pop up notification window


have you read through the logs ?
/var/log/boot.log
/var/log/massages
and so on
 
Old 02-20-2013, 01:26 PM   #3
ccar_support
Member
 
Registered: Jan 2007
Posts: 34

Original Poster
Rep: Reputation: 1
I attached an image of what I'm seeing.

I've been examining the logs when it happens and the following appears to be the only thing that comes up at the same time:

seahorse-daemon[2442]: DNS-SD initialization failed: Daemon not running
seahorse-daemon[2442]: init gpgme version 1.1.8

Googling this has multiple posts but I don't see a solution. I plan to push this distro out to about 60 systems with roughly 200 users so having a stupid lightbulb appear each time someone logs in is highly annoying. Any ideas?
Attached Images
File Type: jpg lightbulb.jpg (26.7 KB, 6 views)

Last edited by ccar_support; 02-20-2013 at 01:46 PM.
 
Old 02-20-2013, 02:15 PM   #4
John VV
Guru
 
Registered: Aug 2005
Posts: 13,485

Rep: Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803Reputation: 1803
during the install
you made a root account
then did you on very first reboot you made a normal user account ?
( the second part of the install with the install dvd in the machine )

if not make a normal user account

then on the desktop there is a "register" link
register your install with red hat with the credentials you got with the required support contract you bought

Last edited by John VV; 02-20-2013 at 02:17 PM.
 
Old 02-20-2013, 02:20 PM   #5
ccar_support
Member
 
Registered: Jan 2007
Posts: 34

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Our setup is kind of unique in that I'm not using the standard firstboot setup. Our user accounts are shared out from the server. But I think you are on the right track. I just created a test account on the server and logged into the rhel6 system. The same sort of window opened but it had the motd in it. I'm guessing that when you log in as root on the system, the motd does not get displayed but the windows still opens.

man that's dumb. I'm going to do some more testing...thanks for the advice.
 
Old 02-26-2013, 12:09 PM   #6
ccar_support
Member
 
Registered: Jan 2007
Posts: 34

Original Poster
Rep: Reputation: 1
So it turns out this was MOTD messing up for the root user. Standard accounts see the MOTD correctly.

Thanks for the advice in troubleshooting the issue.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How many forum members does it take to change a light bulb? Tinkster General 364 09-07-2014 04:02 AM
[SOLVED] UDP light bulb - questions scheme Programming 2 08-16-2010 12:46 PM
Exploding light bulb! markhod General 21 02-24-2007 08:04 AM
Control Light Bulb using serial cable ElectroLinux Linux - General 10 05-26-2006 10:18 AM
no text appears in dialogue boxes! agostini714 Linux - Software 1 02-09-2004 08:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:49 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration