LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Enterprise Linux Forums > Linux - Enterprise
User Name
Password
Linux - Enterprise This forum is for all items relating to using Linux in the Enterprise.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 09-09-2007, 11:10 AM   #1
sachin1361
Member
 
Registered: Feb 2007
Posts: 126

Rep: Reputation: 15
fencing error


I have been using RHEL-5 kernel 2.6.18.8.

I am using two Linux servers named web03 and web04 which is connected to Two brocade switches which are furhter connected to Dell EMC CX300 array.

We are implementing cluster in these two linux servers and we are using system-config-cluster utility. These two servers have two NICs cards each , named private (network 192.168.0.0)and public (172.16.0.0).Public network connected to EMC storage whereas private network connected to cross cable( one NIC card of linux server is connected through cross cable to other linux server which is having IP 192.168.1.18 and 192.168.1.19).here is the configuration of my /etc/cluster/cluster.conf file.

<?xml version="1.0" ?>

<cluster alias="http_cluster" config_version="4" name="http_cluster">

<fence_daemon post_fail_delay="1" post_join_delay="3"/>

<clusternodes>

<clusternode name="web03" nodeid="1" votes="1">

<fence>

<method name="1">

<device name="brocade_top" port="7"/>
<device name="brocade_bottom" port="7"/>
</method>

</fence>

</clusternode>

</clusternodes>

<cman/>

<fencedevices>

<fencedevice agent="fence_brocade" ipaddr="172.16.1.3" login="admin" name="brocade_top" passwd="123456"/>

<fencedevice agent="fence_brocade" ipaddr="172.16.1.4" login="admin" name="brocade_bottom" passwd="123456"/>

</fencedevices>
<rm>


<failoverdomains/>

<resources/>

</rm>
</cluster>




The problem is :

1)whenever i start cman services , it hangs on starting and stopping of fencing daemon.and when i check /var/log/messages , it displays:

web03 fenced [9255]: fence "web04" failed
webb03 fenced [9255]:fencing node :"web04"


I once added web04 in cluster ,didnot work, so I delete cluster.conf file and reconfigure cluster.conf.

Why /var/log/message file shows fencing error in log files when web04 is not in cluster.conf file.

I think there are some other configuration file from where web04 is bound to fencing.

From where can I delete web04 entry so that fencing is done ignoring web04 server.

2) whenever I run system-config-cluster command , it displays the message as :

Because this node is not currently part of cluster, the management tab for this applicaiton is not avaiable.

and when i check log file, again same error message:

web03 fenced [9255]: fence "web04" failed
webb03 fenced [9255]:fencing node :"web04"


why is this so???

All services are running file such as
service rgmanager restart
service clvmd restart

Please clarify these issues!!

Thanx
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to configure fencing in RHEL cluster ? aix_tiger Linux - Enterprise 1 06-11-2007 03:59 AM
Suse CUPS error: cups(File)DoRequest error:client-error-bad-request smdonelan Linux - Hardware 6 04-17-2007 07:46 PM
iLO fencing with Cluster Suite depdiver Red Hat 1 02-09-2006 09:50 AM
updating new installation of 9.3 ERROR...ERROR...ERROR Morbid Suse/Novell 3 08-16-2005 12:22 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:55 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration