LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Enterprise Linux Forums > Linux - Enterprise
User Name
Password
Linux - Enterprise This forum is for all items relating to using Linux in the Enterprise.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-20-2007, 03:34 AM   #1
mmanickaraj
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2007
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Exclamation ERROR MSG:device eth0 does not seem to be present delaying initialization


Hi friends! I have P5GC-MX ASUS motherboard in my system,it has onboard NIC(network interface card).I have successfully assigned IP address and used the NIC in Windows OS,But when I assign IP staying in LINUX and restart the network service ,I get the error message "device eth0 does not seem to be present.....delaying initialization" and I am not able to successfully restart the network service.Please help me resolve the issue.How can I successfully detect my NIC and assign IP to it successfully.
 
Old 11-20-2007, 10:02 AM   #2
farslayer
Guru
 
Registered: Oct 2005
Location: Willoughby, Ohio
Distribution: linuxdebian
Posts: 7,231
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 189Reputation: 189
Not really an Enterprise question, more of a hardware issue..

Check to see what type of NIC it is..
lspci | grep -i eth


check if the system could see the Ethernet interface during boot.. and what /dev/eth it assigned to the device if any.
cat /var/log/dmesg | grep -i eth
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
the device eth0 does not seem to be present delaying initialization Simrinder Linux - Networking 11 09-19-2008 08:59 PM
3c501 device eth0 does not seem to be present, delaying initialization moon_nader Linux - Networking 12 02-19-2008 07:18 PM
r8169 device eth1 does not seem to be present, delaying initialization. bkant Linux - Networking 4 12-27-2005 03:17 PM
xirc2ps_cs device eth0 does not seem to be present, delaying initialization Donic Linux - Laptop and Netbook 7 08-26-2004 02:45 PM
ERR MSG: orinoco_cs device eth1 does not seem to be present, delaying initialization. gt6350a Linux - Hardware 1 11-08-2003 03:33 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:43 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration