LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Enterprise (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-enterprise-47/)
-   -   emc powerpath problem (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-enterprise-47/emc-powerpath-problem-579174/)

sachin1361 08-23-2007 05:07 AM

emc powerpath problem
 
Hi to all,

I am using RHEL-4, kernel 2.6.9-5.EL which is connected to EMc CX300.Storage groups and LUNs are properly defined in Storage. When i try to install PowerPath in Linux, following error appeared:

[root@mail02 PowerPath]# rpm -i EMCpower.LINUX-4.5.1-022.rhel.i386.rpm
All trademarks used herein are the property of their respective owners.
FATAL: Error inserting emcp (/lib/modules/2.6.9-5.EL/extra/emcp.ko): Unknown symbol in

module, or unknown parameter (see dmesg)
PowerPath could not load module emcp
error: %post(EMCpower.LINUX-4.5.1-022.i386) scriptlet failed, exit status 1
[root@mail02 PowerPath]

And when i run dmesg command:

end_request: I/O error, dev sdb, sector 0
end_request: I/O error, dev sdc, sector 0
end_request: I/O error, dev sdd, sector 0
end_request: I/O error, dev sde, sector 0
end_request: I/O error, dev sdb, sector 0
end_request: I/O error, dev sdc, sector 0
end_request: I/O error, dev sdd, sector 0
end_request: I/O error, dev sde, sector 0
emcput module loaded.
emcp: Unknown symbol blkdev_ioctl
emcput module removed.

I have installed naviagent and emulex driver.

Please help me

MensaWater 08-27-2007 03:47 PM

I'm not sure Emulex is supported. In all the documentation I have for 4.3 PowerPath on Linux it talks about Qlogic which is what we have.

In testing I did at the end of last year there was a point where I had an Emulex card and we pulled that in favor of Qlogic but I don't recall why. (That is to say it may have been OK but we changed it because we wanted the test to use the same cards as Production or it may not have worked at all.)

Also docs say to stop naviagent before installing PowerPath. Did you do that?

Finally doc tells you how to configure the emcp module for your specific hba (or at least check it) have you gone through that?


All times are GMT -5. The time now is 03:03 AM.