LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Enterprise Linux Forums > Linux - Enterprise
User Name
Password
Linux - Enterprise This forum is for all items relating to using Linux in the Enterprise.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-10-2005, 11:57 PM   #1
pcandpc
Member
 
Registered: Apr 2005
Posts: 241

Rep: Reputation: 30
centos 4.1: kppp modem detection fails


Hello?

I'm using CentOS 4.1 that was upgraded from 4.0.

Since this distro is equivalent to RHEL, I'm posting
my issue here.

Basically, as KPPP tries to detect the installed modem,
my keyboard's Scrool and Caps lock lights are blinking
and my system is frozen. This forces me to hard reboot
the system.

As far as the modem is concerned, it's the internal PCI
modem with an Intel 536EP chipset, and the correct
driver has been successfully installed.

I have another system with the same driver, modem, and
distro in very nice working condition.

Obviously, the only difference between the two systems
is in the system board.

The board that's giving me the trouble is AsRock P4AL-800.

Previously, I've had some issue with this board with the
same distro in the up2date process. Now that I reinstalled
this CentOS distro again, that up2date issue has gone cleanly.

However, this new KPPP issue has come up where there was
none like this issue in the past in the same system.

Is this my installation failure or the board's peculiarly acting
on me?

Anyone's comment would be very much appreciated.

Thanks.
 
Old 09-11-2005, 09:35 PM   #2
aikidoist72
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Australia
Distribution: Slackware Archlinux FreeBSD
Posts: 218

Rep: Reputation: 30
Your obviously not a newbie so I gather you have done some troubleshooting with this.

have you tried

lspci - to see if the card is recognised properly?

pppconf - bit rusty for modem commands - try ppp<tab> for list

hope this helps a little

cheers
 
Old 09-17-2005, 01:40 PM   #3
pcandpc
Member
 
Registered: Apr 2005
Posts: 241

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Hi aikidoist72,

Thanks for your feedback and compliment.

I tried the lspci and saw the modem in the listing.

So, I suppose the modem is, at least, recognized
by the system, right?

As with the other suggested command, I'm not familiar
with the ppp/pppconf modem either.

How else can I troubleshoot this issue?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installation fails on cd/dvd detection atomikku Linux - Hardware 1 10-24-2005 11:34 AM
centos 4: up2date update fails pcandpc Linux - General 3 08-17-2005 08:07 PM
kppp connection fails easyMove Linux - Networking 0 05-27-2005 02:42 AM
Kppp - login authentication fails mowtown75 Linux - Newbie 2 07-29-2003 09:07 AM
NE2000-PCI detection fails silently dregoma Linux - Networking 0 07-14-2003 07:22 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:02 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration