LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware > Linux - Embedded & Single-board computer
User Name
Password
Linux - Embedded & Single-board computer This forum is for the discussion of Linux on both embedded devices and single-board computers (such as the Raspberry Pi, BeagleBoard and PandaBoard). Discussions involving Arduino, plug computers and other micro-controller like devices are also welcome.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 08-19-2009, 10:32 PM   #1
ranruoyu
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2009
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Question How to make my touchKit usb work! I am new devices driver.



Hi.
I try to use touchkit usb screen in my embedded device .And I think I had insmod the driver right!somebody can help me!my boot message as following:

+------------------------------------------------------------+
| DMC-2440-E Bootloader VER-3.0 www.armodm.com |
|------------------------------------------------------------|
|------------------------------------------------------------|
|CPU ID is 0x32440001 |
|FCLK=420MHz,HCLK=105MHz,PCLK=52MHz, CPU is running at 420MHz|
|UPLL=96MHz, UCLK=48MHz |
|Serial port 0, Baud rate is 115200. |
|OS image stored in NAND Flash. |
|Autoboot delay is 2 seconds. |
|Initial VGA now, Please wait... |
|VGA init done (VGA MODE) |

+------------------------------------------------------------+
| DMC-2440-E Bootloader VER-3.0 www.armodm.com |
|------------------------------------------------------------|
|------------------------------------------------------------|
|CPU ID is 0x32440001 |
|FCLK=420MHz,HCLK=105MHz,PCLK=52MHz, CPU is running at 420MHz|
|UPLL=96MHz, UCLK=48MHz |
|Serial port 0, Baud rate is 115200. |
|OS image stored in NAND Flash. |
|Autoboot delay is 2 seconds. |
|Initial VGA now, Please wait... |
|VGA init done (VGA MODE) |
+------------------------------------------------------------+
Set boot params = root=/dev/mtdblock3 init=/linuxrc load_ramdisk=0 console=ttySA
C0,115200 mem=65536K devfs=mount display=vga800
Load Kernel...
Skipped bad block at 0xbc0
Uncompressing Linux.............................................................
...................................................... done, booting the kernel.

Linux version 2.6.12-h1940 (root@localhost.localdomain) (gcc version 3.4.1) #400
Wed Aug 19 17:41:35 CST 2009
CPU: ARM920Tid(wb) [41129200] revision 0 (ARMv4T)
CPU0: D VIVT write-back cache
CPU0: I cache: 16384 bytes, associativity 64, 32 byte lines, 8 sets
CPU0: D cache: 16384 bytes, associativity 64, 32 byte lines, 8 sets
Machine: SMDK2410
ATAG_INITRD is deprecated; please update your bootloader.
Memory policy: ECC disabled, Data cache writeback
CPU S3C2440A (id 0x32440001)
S3C2440: core 420.000 MHz, memory 105.000 MHz, peripheral 52.500 MHz
S3C2410 Clocks, (c) 2004 Simtec Electronics
Built 1 zonelists
Kernel command line: root=/dev/mtdblock3 init=/linuxrc load_ramdisk=0 console=tt
ySAC0,115200 mem=65536K devfs=mount display=vga800
irq: clearing pending ext status 0000f100
irq: clearing subpending status 00000092
PID hash table entries: 512 (order: 9, 8192 bytes)
timer tcon=00500d00, tcnt aae5, tcfg 0000020f,00000030, usec 00001d42
Console: colour dummy device 80x30
Dentry cache hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
Inode-cache hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes)
Memory: 64MB = 64MB total
Memory: 60800KB available (2967K code, 913K data, 160K init)
Mount-cache hash table entries: 512
CPU: Testing write buffer coherency: ok
NET: Registered protocol family 16
S3C2440: Initialising architecture
S3C2440: IRQ Support
S3C2440: Clock Support, UPLL 96.000 MHz
SCSI subsystem initialized
usbcore: registered new driver usbfs
usbcore: registered new driver hub
.............
usbcore: registered new driver ub
............
usbmon: debugs is not available
hello,enter new ohci-s3c2410.c
CLKDIVN = 0000000d
CLKSLOW = 00000004
CLKCON = 00f2e770
UPLLCON = 00038021
s3c2410-ohci s3c2410-ohci: S3C24XX OHCI
s3c2410-ohci s3c2410-ohci: new USB bus registered, assigned bus number 1
s3c2410-ohci s3c2410-ohci: irq 42, io mem 0x49000000
usb usb1: Product: S3C24XX OHCI
usb usb1: Manufacturer: Linux 2.6.12-h1940 ohci_hcd
usb usb1: SerialNumber: s3c24xx
hub 1-0:1.0: USB hub found
hub 1-0:1.0: 2 ports detected
usbcore: registered new driver usblp
drivers/usb/class/usblp.c: v0.13: USB Printer Device Class driver
Initializing USB Mass Storage driver...
usb 1-1: new low speed USB device using s3c2410-ohci and address 2
usb 1-1: Product: Touch
usb 1-1: Manufacturer: eGalax Inc.
usbcore: registered new driver usb-storage
USB Mass Storage support registered.
input: USB HID v1.12 Pointer [eGalax Inc. Touch] on usb-s3c24xx-1
usbcore: registered new driver usbhid
drivers/usb/input/hid-core.c: v2.01:USB HID core driverusbcore: registered new driver touchkitusb

...............
usbcore: registered new driver Philips webcam
usbcore: registered new driver gspca
drivers/usb/media/gspca/gspca_core.c: gspca driver 00.60.00 registered
................
Bluetooth: HCI USB driver ver 2.8
usbcore: registered new driver hci_usb
hello,enter s3c2410sdi_probe()!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mmc->f_max =26250000
mmc->f_min =102539
mmci-s3c2410: probe: mapped sdi_base=c5080000 irq=37 irq_cd=62 dma=0.
mmci-s3c2410: initialisation done.
virtual address of s3c2410_va_iis=f0d00000.
next will do driver_register!
just enter s3c2410_uda1341_probe()
S3C2410-UDA1341 Probe
line 1314 passed! have set L3 mode=GPB2, dat=GPB3, clk=GPB4, output
line 1319 passed!
have set IISLRCK=GPE0, IISSCLK=GPE1, CDCLK=GPE2, IISSDI=GPE3, IISSDO=GPE4
line 1323 passed! have Enable IIS clock
success register irq: iisout_dma_done_handler
success register irq: iisin_dma_done_handler
UDA1341 audio driver initialized
driver uda1341 in /sound/oss/s3c2410-oss.c
NET: Registered protocol family 2
IP: routing cache hash table of 512 buckets, 4Kbytes
TCP established hash table entries: 4096 (order: 3, 32768 bytes)
TCP bind hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
TCP: Hash tables configured (established 4096 bind 4096)
NET: Registered protocol family 1
NET: Registered protocol family 17
Bluetooth: L2CAP ver 2.7
Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
Bluetooth: RFCOMM ver 1.5
Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
Bluetooth: HIDP (Human Interface Emulation) ver 1.1
yaffs: dev is 32505859 name is "mtdblock3"
yaffs: passed flags ""
yaffs: Attempting MTD mount on 31.3, "mtdblock3"
yaffs: auto selecting yaffs2
VFS: Mounted root (yaffs filesystem).
Mounted devfs on /dev
Freeing init memory: 160K
init started: BusyBox v1.6.0 (2008-01-09 17:10:28 CST) multi-call binary
starting pid 388, tty '': '/etc/init.d/rcS'
mount: mounting tmpfs on /dev/shm failed
cirrus_start: requesting interrupt 53
eth0: register interrupt 53 successfuly
eth1: link down

Please press Enter to activate this console. Could not read calibration: /etc/po
intercal
Warning: Need to run firstuse
Warning: language message - en_US
Warning: and its not null
Warning: loading /usr/i18n/en_US/qt.qm
Warning: loading /usr/i18n/en_US/qpe.qm
Warning: loading /usr/i18n/en_US/libqpe.qm
Warning: loading /usr/i18n/en_US/libqtopia.qm
Warning: loading /usr/i18n/en_US/language.qm
Warning: loading /usr/i18n/en_US/timezone.qm
Warning: loading /usr/i18n/en_US/systemtime.qm

usb 1-1: USB disconnect, address 2
usb 1-1: new low speed USB device using s3c2410-ohci and address 3
usb 1-1: Product: Touch
usb 1-1: Manufacturer: eGalax Inc.
input: USB HID v1.12 Pointer [eGalax Inc. Touch] on usb-s3c24xx-1
usb 1-1: USB disconnect, address 3
usb 1-1: new low speed USB device using s3c2410-ohci and address 4
usb 1-1: Product: Touch
usb 1-1: Manufacturer: eGalax Inc.
input: USB HID v1.12 Pointer [eGalax Inc. Touch] on usb-s3c24xx-1
usb 1-1: USB disconnect, address 4
usb 1-1: new low speed USB device using s3c2410-ohci and address 5
usb 1-1: Product: Touch
usb 1-1: Manufacturer: eGalax Inc.
input: USB HID v1.12 Pointer [eGalax Inc. Touch] on usb-s3c24xx-1
 
Old 08-22-2009, 08:59 AM   #2
Pearlseattle
Member
 
Registered: Aug 2007
Location: Switzerland
Distribution: Gentoo
Posts: 716

Rep: Reputation: 81
Hello
I installed an eGalax touchscreen some time ago - a friend of mine just did the same a few days ago.
I think you'll have to install as well the drivers for X, if you didn't do so yet.
Wrote some notes about it - hope they're still valid (SW might have changed in the meanwhile). Have a look at http://www.blah-blah.ch/Mra/Soundstation2 and search for "eGalax".
Greetings
 
  


Reply

Tags
drivers, touchscreen, usb


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to make two serial devices work as one. ToLive Programming 3 11-26-2008 11:04 AM
my usb devices do not work andrewnow Linux - Hardware 5 10-02-2005 08:46 AM
how to make mounting of USB devices flexible gunncyclopedia Linux - Hardware 2 04-21-2005 10:13 PM
Can't get USB devices to work rksanders Debian 7 01-19-2005 11:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:11 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration