LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Hardware > Linux - Embedded & Single-board computer
User Name
Password
Linux - Embedded & Single-board computer This forum is for the discussion of Linux on both embedded devices and single-board computers (such as the Raspberry Pi, BeagleBoard and PandaBoard). Discussions involving Arduino, plug computers and other micro-controller like devices are also welcome.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 07-06-2010, 05:20 AM   #1
embedded.user
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2010
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
GESBC-9260S serial port problem


I recently bought an embedded linux board from glomation, specifically the GESBC-9260S.

The serial port is silent, i dont get a response when using minicom (hyperterminal), it is not my computer's problem as i have no problem talking to MikroTik RouterBOARDS.

I have set the bits per second to 115200, 8 data bits, no parity.
Am i missing something? I have read the manual thoroughly and does not give any advice in this situation.

Is there anyway to communicate with the board through some other port? such as ethernet port?
 
Old 07-06-2010, 09:59 PM   #2
michaelk
Moderator
 
Registered: Aug 2002
Posts: 12,174

Rep: Reputation: 784Reputation: 784Reputation: 784Reputation: 784Reputation: 784Reputation: 784Reputation: 784
Are you using a null modem serial cable between the computer and the debug serial port P0?

Have you set up minicom for no flow control?

Have you verified that all the jumpers are in the correct position?

Have you contacted the manufacture via email or their user forum. It could be possible that your board is not functioning.

According to the documentation an IP address must be set so it does not appear that any networking stuff is automatically configured.
 
Old 07-28-2010, 07:12 AM   #3
lrzz
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2010
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Did you find any solution to this?

Hi,
did you find any solution on this? I have the exact same problem.

lrzz
 
  


Reply

Tags
arm, embedded, serial


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
serial port problem nasr-noor Programming 3 11-30-2008 11:30 PM
Serial port problem! instcode Ubuntu 3 01-06-2007 12:19 AM
Serial port problem floydes Programming 1 10-14-2004 12:50 PM
serial port problem... linux4john Linux - Software 1 10-30-2003 11:02 PM
Serial port problem ruchika Linux - Networking 0 08-15-2003 05:18 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:55 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration