Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions
User Name
Linux - Distributions This forum is for Distribution specific questions.
Red Hat, Slackware, Debian, Novell, LFS, Mandriva, Ubuntu, Fedora - the list goes on and on... Note: An (*) indicates there is no official participation from that distribution here at LQ.


  Search this Thread
Old 05-30-2004, 06:22 AM   #1
Registered: Dec 2003
Location: Cologne/Germany
Distribution: Slackware 9.1 / Suse 9.1
Posts: 56

Rep: Reputation: 15
Suse 9.1 and ATI 3.9.0 Driver Solution

After fiddling around with my system (like i always have to after a new driver release)

and using Mythos' tarball (from the 3.9.0 sticky at it finally works.

Here's what I did:

1. Get Ati's drivers at

2. Enter the directory where you downloaded the drivers.

3. Install the ATI drivers with rpm -Uvh fglrx*.rpm

4. Get Mythos' tarball at

5. Enter directory where you downloaded the tarball

6. Follow his instructions on how to build the module:

a) tar -xjvf build_mod-3.9.0-regparm.tar.bz2
b) Get into build_mod-3.9.0-regparm
d) cp 2.6.x/fglrx.ko /lib/modules/2.6.4-54.5-default/kernel/drivers/char/drm (this copies the module to the right directory ...overwrite the existing)

7. depmod -a

8. sax2 -r -m 0=fglrx -b /usr/X11R6/lib/sax/profile/firegl

9. To Enable 3D support edit /etc/X11/XF86Config with your favorite editor and add
Load "dri"
to Section "Module"

10. reboot

Instead of steps 8-9 you can of course run fglrxconfig. Although I have a KT 400 chipset I'm running the external AGP this time (as done beside other changes,by sax2 with step 8) and it works ok so far.

Best from Cologne

Old 05-31-2004, 05:23 PM   #2
Registered: Jan 2004
Location: Canada
Distribution: SuSE 9.1 Professional, Slackware 9.1, Gentoo 2004.1
Posts: 238

Rep: Reputation: 30
Wolf, That URL has a ... in it.... please fix it


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI driver & SUSE 10.0 riba43 SUSE / openSUSE 36 06-27-2006 09:00 PM
ATI Driver in SUSE 9.3?? luthfi Linux - Newbie 1 10-15-2005 01:37 AM
ATI video driver on SUSE 10.0? danovich SUSE / openSUSE 1 10-08-2005 07:10 AM
3d acceleration with ati driver under suse fernandoo Linux - Newbie 1 08-12-2005 02:23 AM
ATI Driver problem on SuSE 9 TheOtaku Linux - Software 3 04-22-2004 05:42 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:00 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration