LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Distributions (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-distributions-5/)
-   -   SMP problem with Pentium III and RedHat 9!? (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-distributions-5/smp-problem-with-pentium-iii-and-redhat-9-a-60977/)

package 05-21-2003 09:14 AM

SMP problem with Pentium III and RedHat 9!?
 
I am running a Pentium dual III processor.... but the kernel 2.4.20-13.9smp locks up durring boot. ( right when it shows cpu1: .......
cpu2...... then STOP.

I have to use: 2.4.20-13.9 and put up with only using one processor... I think.

I checked out my /proc/cpuinfo and it says I am running


---------


processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 8
model name : Pentium III (Coppermine)
stepping : 10
cpu MHz : 1004.523
cache size : 256 KB
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 2
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov
pat pse36 mmx fxsr sse
bogomips : 2005.40
------

But notice only 1 cpu showing, but running at 1000Mhz, when I have two 500Mhz chips.


Also, I am assuming that I am only using one chip becuase the smp kernel will not boot.... how can you really tell if your running one or two?

Thanks, I thank you in advace for information and suggestion/addvice.

thanks again,
-package

package 05-21-2003 10:48 AM

update..
 
I am in fact running a box with 2 1.0Ghz machine....

so I can in fact only see one cpu.

anyideas on how to enable and use the other cpu?

Is there a patch available for Redhat 9, dual processor machines with a Asus cuv4x-d mother board?

Thanks,
-package


All times are GMT -5. The time now is 10:09 PM.