LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions
User Name
Password
Linux - Distributions This forum is for Distribution specific questions.
Red Hat, Slackware, Debian, Novell, LFS, Mandriva, Ubuntu, Fedora - the list goes on and on... Note: An (*) indicates there is no official participation from that distribution here at LQ.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 10-27-2002, 07:18 AM   #1
Ascii
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2002
Location: Holland
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Redhat 7.3 Problems Installation/Booting


I have some serious problems with Redhat 7.3. I have been trying a week to let it work, but it just wont.

I want to make a dualboot on this computer, windows xp and linux. I have tried making partitions in every way you can think, with disk druid, fdisk and partition magic. I have tried everything but it wont work

When Redhat is finished installing and I boot the computer (without bootdisk), it says L_ and then stops and wont responed anymore.

When I boot the computer with bootdisk, the computer crashes when doing the [ OK ] / [ FAILED ] thing. It just wont respond anymore.

Does anyone know what the problem could be ? Thanks in advance,

Bart
 
Old 10-27-2002, 07:21 AM   #2
Ascii
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2002
Location: Holland
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
PS:

My computer is an Intel Pentium 4 with 512 MB DDR-RAM.
My hard disk is 80 Gb.
 
Old 10-28-2002, 01:33 PM   #3
CragStar
Senior Member
 
Registered: Oct 2000
Location: UK - Frome
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,081

Rep: Reputation: 45
How have you set up the partitions on the drive? And where did you install LILO to with what options?
 
Old 10-28-2002, 03:10 PM   #4
Ascii
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2002
Location: Holland
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
installation issues

I have set up the partitions in any way you can think of. First i already had windows xp installed, so i made up a free partition on the end of the drive and tried to install redhat there, it wouldnt work. Then i let the installation create the partitions itself, it wouldnt work also. After a few more tries, i decided to format my whole hard disc and delete the partitions. Then i installed redhat on the completely empty drive, letting the installation choose the partitions itself, but even that wouldnt work.

I installed LILO in the MBR using the installation. I also tried installing LILO in the first sector of the hard disc, and i tried installing GRUB.

Nothing works
 
Old 10-29-2002, 04:44 AM   #5
CragStar
Senior Member
 
Registered: Oct 2000
Location: UK - Frome
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,081

Rep: Reputation: 45
When you say it wouldn't work do you mean you get EXACTLY the same problem each time. That the installation works - but you get the L every time you try to boot into it yeah?

Also, do you have the drive set up on the primary IDE as master? Just a thought.

This was from www.tldp.org under the bootdisk How-to:

Quote:
The first stage boot loader has been loaded and started, but it can't load the second stage boot loader. The two-digit error codes indicate the type of problem. (See also section ``Disk error codes''.) This condition usually indicates a media failure or a geometry mismatch (e.g. bad disk parameters).
When you used the bootdisk on which part did it crash?

Last edited by CragStar; 10-29-2002 at 04:47 AM.
 
Old 10-31-2002, 09:46 AM   #6
Ascii
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2002
Location: Holland
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Yep i get the same problem each time...
Does it matter if the hard drive is master or slave? It is now on primary slave, and my ZIP-drive on master.

When i use the bootdisk, it crashes when doing the [OK] / [FAILED] stuff. It then suddenly stops, the screen stays the same but the computer doesnt respond to anything anymore

greetz bart
 
Old 10-31-2002, 02:27 PM   #7
dogmeat
Member
 
Registered: Jul 2002
Location: Wyoming
Distribution: Mandrake9.0
Posts: 48

Rep: Reputation: 15
Why dont you put the zip drive as the master on the 2ndary IDE chain and move the HD to the master on the primary IDE chain. Try it that way, ive had problems with lilo hanging but a simple reinstall would do it. Then again when i put somthing on the 2nd chain in my server, it wony read it for more then 3 secounds at a time which give it a read error.

Just an idea.
 
Old 11-01-2002, 08:14 AM   #8
CragStar
Senior Member
 
Registered: Oct 2000
Location: UK - Frome
Distribution: Ubuntu
Posts: 1,081

Rep: Reputation: 45
I too have had problems with no master HD, but I'm not sure if that is the problem completely. It may well be a case of wrong LILO configuration, but with the hanging on the OK / FAILED section could suggest that there are other problems.

On what does it fail in the OK / FAILED part? What is the last thing to be displayed, what fails?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installation/booting problems on GQ 6086 roddy Linux - Software 0 09-15-2004 03:33 AM
Problems booting RedHat 9.0 ericthyred Linux - Software 5 04-04-2004 12:24 PM
Redhat booting problems debchatterjee Linux - Software 3 03-05-2004 07:46 AM
Redhat 9.0 or Fedora Installation Disk burned from Windows XP not booting gardgreg Linux - Newbie 5 01-29-2004 11:09 AM
Slow booting of w2k after redhat 8 installation teddy77 Linux - General 5 11-01-2002 01:06 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:09 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration