LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions
User Name
Password
Linux - Distributions This forum is for Distribution specific questions.
Red Hat, Slackware, Debian, Novell, LFS, Mandriva, Ubuntu, Fedora - the list goes on and on...

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 09-15-2010, 07:47 AM   #1
Jeff91
Bodhi Developer
 
Registered: Jan 2009
Location: Alsip, IL
Distribution: Bodhi and Maemo
Posts: 297

Rep: Reputation: 33
PCLinuxOS - X Fails to start after First System update


Howdy All,

So I installed the latest PCLinuxOS KDE version on my system the other day and it was working swimmingly until I ran the first system update and rebooted. Now when they system comes online I get no graphical interface. I use an nVidia graphics card and I see the driver screen flash and then I see a cursor for a moment and shortly afterwards I get kicked to a tty login (and pressing ctrl+alt+f7/8/9/10 confirms X is not running).

Any ideas what went wrong and how I can get a GUI for the system again?

~Jeff
 
Old 09-15-2010, 08:05 AM   #2
MiKOTRON
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2009
Distribution: SUSE, Mandrivia, Gentoo
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
I know this sounds stupid, but did you try logging in and typing "startx" (no quotes)?
Also could you post your Xorg.x.log so that we can see what errors you're getting.

Last edited by MiKOTRON; 09-15-2010 at 08:42 AM.
 
Old 09-15-2010, 09:08 AM   #3
Jeff91
Bodhi Developer
 
Registered: Jan 2009
Location: Alsip, IL
Distribution: Bodhi and Maemo
Posts: 297

Original Poster
Rep: Reputation: 33
I hadn't tried startx yet as I figured it would just crash again, will try that.

The Xorg.x.log, is that located in /etc/X11?

~Jeff
 
Old 09-15-2010, 08:46 PM   #4
eveningsky339
Member
 
Registered: Mar 2010
Location: Western Maine
Distribution: PCLinuxOS (LXDE)
Posts: 466

Rep: Reputation: 51
Quote:
Originally Posted by Jeff91 View Post
Howdy All,

So I installed the latest PCLinuxOS KDE version on my system the other day and it was working swimmingly until I ran the first system update and rebooted. Now when they system comes online I get no graphical interface. I use an nVidia graphics card and I see the driver screen flash and then I see a cursor for a moment and shortly afterwards I get kicked to a tty login (and pressing ctrl+alt+f7/8/9/10 confirms X is not running).

Any ideas what went wrong and how I can get a GUI for the system again?

~Jeff
I managed to hose Gnome after doing this same thing, but I can't say I've figured it out yet...
 
Old 09-16-2010, 04:07 AM   #5
the trooper
Senior Member
 
Registered: Jun 2006
Location: England
Distribution: Debian Testing/Unstable Amd64
Posts: 1,471

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
until I ran the first system update
Quote:
I use an nVidia graphics card
Did the update include a newer kernel or version of X?.
If so you'll need to rebuild the nvidia module.
 
1 members found this post helpful.
Old 09-16-2010, 09:50 AM   #6
Jeff91
Bodhi Developer
 
Registered: Jan 2009
Location: Alsip, IL
Distribution: Bodhi and Maemo
Posts: 297

Original Poster
Rep: Reputation: 33
Issue ended up being that a whole pile of packages where failed to be upgraded when the system update ran. Running
Code:
apt-get dist-upgrade
from my TTY did the trick.

~Jeff
 
  


Reply

Tags
pclinuxos


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
firefox fails to start after I tinkered with my system esteeven Slackware 6 09-05-2009 08:55 PM
hal fails to start after kernel update neo_cool_XIIK Fedora 3 02-18-2008 12:23 PM
System logger fails to start ricoatl3 Linux - General 8 04-19-2007 05:45 PM
KDE fails to start after updating the system rthdesign Linux - Newbie 4 07-27-2005 03:29 PM
system logger fails to start at boot jbmcmillan Linux - Software 3 11-03-2003 10:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:56 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration