LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions
User Name
Password
Linux - Distributions This forum is for Distribution specific questions.
Red Hat, Slackware, Debian, Novell, LFS, Mandriva, Ubuntu, Fedora - the list goes on and on... Note: An (*) indicates there is no official participation from that distribution here at LQ.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-01-2008, 01:44 PM   #1
mpharkin
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
No sound from Edirol UA-25 usb sound card


Hi,
I am trying to use the above sound card on Kubuntu 7.10. The card is known to the system when I cat /proc/asound/cards with card#2. The on board sound card has card#0 and can be seen in KMix. I am using Edirol U15 digital speakers with optical line out from the Edirol UA-25. Snb-usb-audio is listed when I issue lsmod. I need to know what additional configuration I have to carry out in order for the Edirol UA-25 to function properly and take precedence over the on board sound card.

Regards and thank you in anticipation of replies.
 
Old 02-02-2008, 07:27 PM   #2
comprookie2000
Gentoo Developer
 
Registered: Feb 2004
Location: Fort Lauderdale FL.
Distribution: Gentoo
Posts: 3,291
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 54
look in /etc/modules.d/alsa

0 is the first card, 1 is the second like;

Code:
options snd-emu10k1 index=0
options snd-via82xx index=1
 
Old 02-03-2008, 04:59 AM   #3
mpharkin
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Before I continue

Hi,
Thanks for your reply. Because I am a newbie and before I start messing with files, do you mean I can edit the file you referenced and rearrange the order so that the UA-25 is assigned #0..?

Regards
 
Old 02-03-2008, 08:05 AM   #4
comprookie2000
Gentoo Developer
 
Registered: Feb 2004
Location: Fort Lauderdale FL.
Distribution: Gentoo
Posts: 3,291
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 54
yes, but go ahead and post the file, what distro?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound coming from my sound blaster audigy 2 ZS platinum sound card msab Linux - Hardware 9 12-05-2010 05:10 AM
no sound from sound blaster PCI sound card using mandrake-linux 10.1 box nila56 Linux - Hardware 2 05-29-2006 02:48 PM
Sound card Issues in Suse 9.3 with a ??Conexant?? Sound card in Gateway laptop hackerarchangel Linux - Hardware 3 12-30-2005 11:35 PM
usb sound card dot_txt Linux - Hardware 0 09-08-2004 12:33 AM
Diabling onboard sound card and enabling pci slot sound card abhatia Linux - Hardware 4 01-12-2004 02:10 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:23 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration