LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions
User Name
Password
Linux - Distributions This forum is for Distribution specific questions.
Red Hat, Slackware, Debian, Novell, LFS, Mandriva, Ubuntu, Fedora - the list goes on and on... Note: An (*) indicates there is no official participation from that distribution here at LQ.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-23-2003, 03:27 PM   #1
BittaBrotha
Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Third Stone from the Sun
Distribution: Debian Sid, SourceMage 0.9.5, & To be Continued on a TP
Posts: 800

Rep: Reputation: 31
Crux Linux


Hello. I just installed Crux Linux 0.9.4 with kernel 2.4.19 and everything seems to went fine until I got to the booting without the cd disc.

When I boot for the first time from the hard drive, I get to this stage:

Uncompressing Linux: Ok, booting the kernel.
Kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k scsi_hostadapter, error=2.
Then Kernel panic error, Unable to mount root filesystem.

I did recompile the kernel for my hardware and now I can't remember if I added or removed any scsi related items. But I don't believe I would have added scsi to the kernel.

It seems that its trying to load a scsi module but I don't have any scsi devices, not even a cd burner. But I do have a dvd drive and it's an IDE model.

Any ideas/suggestions on how to fix this?

I have an AMD XP 1700, Shuttle VIA 266 mobo, 256mb of ram, ATI Radeon 32mb sdr video card.

I already have Slackware 8.0 & Debian 3.0 installed without any problems.

Thnx.
 
Old 01-25-2003, 11:01 PM   #2
BittaBrotha
Member
 
Registered: Jan 2002
Location: Third Stone from the Sun
Distribution: Debian Sid, SourceMage 0.9.5, & To be Continued on a TP
Posts: 800

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Any ideas/suggestions about this?
 
Old 03-20-2003, 04:59 AM   #3
lucifer_sh
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2003
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I get the same error with you,had you solve it?
 
Old 04-02-2003, 01:44 AM   #4
ann-dee-roo
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2003
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I had the same problem, however that's an irrelevant error. Normally it would just pass right over that. Chances are you've configured your kernel without devfs filesystem support or SMP. I simply added the devfs support and took out the SMP then recompiled *presto*.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ps2 mouse under crux hackedhead Linux - Hardware 3 08-03-2005 08:15 PM
Linux (CRUX 2.1) won't recognize/load my Network device on eth0 Mr. Asdf Linux - Networking 1 07-14-2005 09:16 AM
No network in Crux boyahead Linux - Networking 0 08-25-2004 05:00 AM
Crux Linux - trouble booting after first install John5788 Linux - Distributions 1 02-10-2004 02:52 AM
Crux 0.92 WSG Linux - Distributions 0 01-27-2002 10:27 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:38 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration