LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions
User Name
Password
Linux - Distributions This forum is for Distribution specific questions.
Red Hat, Slackware, Debian, Novell, LFS, Mandriva, Ubuntu, Fedora - the list goes on and on... Note: An (*) indicates there is no official participation from that distribution here at LQ.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 08-25-2005, 01:40 PM   #1
BuckRogers01
Member
 
Registered: Mar 2005
Distribution: Gentoo
Posts: 232

Rep: Reputation: 30
Blank screen after selecting boot option in Gentoo (Just installed)


Hi, I have just installed Gentoo. First I tried GenKernel to generate the kernel, configured GRUB, and booted fine. Just reinstalled Gentoo, compiling the kernel manually, configured GRUB, but when I boot from grub into gentoo, all I get is a blank screen (actually, no output from gfx card, as monitor shows an orange LED). Anyone have any ideas?

Any info would be great, Buck

Oh yeh, and does anyone know a way to autoselect the options in menuconfig that are needed by your hardware, such as drivers etc.. Bit like GenKernel, but not so heavyweight)

Cheers, Buck
 
Old 08-26-2005, 10:04 PM   #2
syg00
LQ Veteran
 
Registered: Aug 2003
Location: Australia
Distribution: Lots ...
Posts: 12,491

Rep: Reputation: 1077Reputation: 1077Reputation: 1077Reputation: 1077Reputation: 1077Reputation: 1077Reputation: 1077Reputation: 1077
Mmmmm - if you want auto-magic, Gentoo probably ain't for you.
Blank screen is probably framebuffer issues - check the following to start with
Code:
# Graphics support
#
CONFIG_FB=y
CONFIG_FB_VESA=y
CONFIG_VIDEO_SELECT=y
#
# Console display driver support
#
CONFIG_VGA_CONSOLE=y
CONFIG_DUMMY_CONSOLE=y
CONFIG_FRAMEBUFFER_CONSOLE=y
CONFIG_PCI_CONSOLE=y
CONFIG_FONT_8x8=y
CONFIG_FONT_8x16=y
You also didn't need to re-install to move from genkernel (which I admit to never having used) to a "roll your own" kernel. Most things you can wangle without having to re-install.
Maybe you should wander over and have a look at forums.gentoo.org - plenty of good people/info there.
 
Old 08-30-2005, 02:25 PM   #3
BuckRogers01
Member
 
Registered: Mar 2005
Distribution: Gentoo
Posts: 232

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Fixed it, I was specifying graphics resolution settings in kernel parameters, which, when I removed, cleared the error
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dual boot xp/gentoo (selecting boot for each partition) saif__r Linux - Newbie 8 08-13-2005 11:23 AM
Blank Screen When Kernel Starts with Gentoo LiveCD 2005.0 duvalgo Linux - Distributions 3 08-11-2005 07:30 PM
Newbie, installed Slack 10.1, X11 gives blank screen on Trident CyberBlade i1. UnnDunn Slackware 6 03-11-2005 11:57 AM
blank screen on gentoo reboot blurhappy Linux - Newbie 1 08-31-2004 09:54 PM
Installed Aurora ... and I get blank screen now :/ Ozh Linux - Software 0 02-24-2002 04:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:06 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration