LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Desktop (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-desktop-74/)
-   -   Xubuntu extreme lag problem iMac G3 600MHz (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-desktop-74/xubuntu-extreme-lag-problem-imac-g3-600mhz-683064/)

aaron11193 11-13-2008 03:24 AM

Xubuntu extreme lag problem iMac G3 600MHz
 
Hey everyone,

I recently repartitioned my imac to make 3GB of space free to install Xubuntu PPC, it installed just fine.

But when I boot it up, it just stops at the (initramfs) screen.

I can get past this by typing 'modprobe ide-core' and then 'exit'.

xubuntu loads up really slow, then runs at normal speed at the login screen, i put in my username and password and it takes about 10 minutes to a half an hour to log me in.

Then when it's loaded up i move the mouse and it takes about 15 seconds for the cursor to move. From what i can see, the screen refreshes every 15 seconds or so.

I have been using linux for a while and though i dont consider myself an expert, i know a bit more than most computer users.

The graphics card is an ATI RAGE 128 Pro if that helps.

Any help with solving this issue would be appreciated greatly.

amani 11-13-2008 08:39 PM

In /boot/grub/menu.lst add all_generic_ide to the kernel... line.

post your /etc/X11/xorg.conf

your driver should be ati

aaron11193 11-17-2008 07:37 PM

Quote:

Originally Posted by amani (Post 3341287)
In /boot/grub/menu.lst add all_generic_ide to the kernel... line.

post your /etc/X11/xorg.conf

your driver should be ati


can i do this from os x?

i can see the linux partitions in Disk Utility but cant mount them.

ive also tried sudo mounting it from terminal


All times are GMT -5. The time now is 05:55 AM.