LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop
User Name
Password
Linux - Desktop This forum is for the discussion of all Linux Software used in a desktop context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-04-2009, 04:46 AM   #1
systelm
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Location: Spain
Distribution: Slackware 13.0 w/flux
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
Xorg crashes with backtrace or freezes


Strange how it happened, I just restarted and it wouldn't go. I execute startx on my slackware box as usual: If I leave the mouse still when it's starting up it freezes and my desktop stares at me begging for reboot; if I move it around, it returns to console with the following output:

Code:
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
Setting master
xmodmap:  unable to open file '/root/.Xmodmap' for reading
xmodmap:  1 error encountered, aborting.
The XKEYBOARD keymap compiler (xkbcomp) reports:
> Warning:          Type "ONE_LEVEL" has 1 levels, but <RALT> has 2 symbols
>                   Ignoring extra symbols
Errors from xkbcomp are not fatal to the X server

Backtrace:
0: /usr/bin/X(xorg_backtrace+0x3b) [0x812d22b]
1: /usr/bin/X(xf86SigHandler+0x51) [0x80bc721]
2: [0xffffe400]
3: /usr/bin/X(ProcXkbGetKbdByName+0xb0e) [0x818ecae]
4: /usr/bin/X [0x81957f8]
5: /usr/bin/X(Dispatch+0x33f) [0x80873ff]
6: /usr/bin/X(main+0x3bd) [0x806c45d]
7: /lib/libc.so.6(__libc_start_main+0xe5) [0xb7c4f6a5]
8: /usr/bin/X [0x806b911]

Fatal server error:
Caught signal 11.  Server aborting


Please consult the The X.Org Foundation support
         at http://wiki.x.org
 for help.
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional
information.

Can't open display
Conky: can't open display: :0
xset:  unable to open display ":0"
***** Imlib2 Developer Warning ***** :
        This program is calling the Imlib call:

        imlib_context_free();

        With the parameter:

        context

        being NULL. Please fix your program.
Can't open display
xfce4-power-manager: Cannot open display: .
Type 'xfce4-power-manager --help' for usage.
Error: Couldn't connect to XServer
Dropping master
xinit:  connection to X server lost.
Looks like I need to reinstall X because of some freak error, but I'd like to hear from the experts . Many thanks in advance.
 
Old 11-04-2009, 05:08 AM   #2
jschiwal
Guru
 
Registered: Aug 2001
Location: Fargo, ND
Distribution: SuSE AMD64
Posts: 15,733

Rep: Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654
Follow the suggestion of reading the Xorg.0.log file. An error listed may point to the problem.
 
Old 11-04-2009, 08:32 AM   #3
systelm
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Location: Spain
Distribution: Slackware 13.0 w/flux
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Sorry, forgot that.

Code:
X.Org X Server 1.6.3
Release Date: 2009-7-31
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Slackware 13.0 Slackware Linux Project
Current Operating System: Linux darkstar 2.6.29.6-smp #2 SMP Mon Aug 17 00:52:54 CDT 2009 i686
Build Date: 03 August 2009  06:51:50PM
 
	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
	to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Nov  4 11:22:51 2009
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) ServerLayout "X.org Configured"
(**) |-->Screen "Screen0" (0)
(**) |   |-->Monitor "Monitor0"
(**) |   |-->Device "Card0"
(**) |-->Input Device "Mouse0"
(**) |-->Input Device "Keyboard0"
(==) Automatically adding devices
(==) Automatically enabling devices
(WW) The directory "/usr/share/fonts/local" does not exist.
	Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/CID" does not exist.
	Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/local" does not exist.
	Entry deleted from font path.
(WW) The directory "/usr/share/fonts/CID" does not exist.
	Entry deleted from font path.
(**) FontPath set to:
	/usr/share/fonts/TTF,
	/usr/share/fonts/OTF,
	/usr/share/fonts/Type1,
	/usr/share/fonts/misc,
	/usr/share/fonts/75dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/100dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/75dpi,
	/usr/share/fonts/100dpi,
	/usr/share/fonts/cyrillic,
	/usr/share/fonts/TTF,
	/usr/share/fonts/OTF,
	/usr/share/fonts/Type1,
	/usr/share/fonts/misc,
	/usr/share/fonts/75dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/100dpi/:unscaled,
	/usr/share/fonts/75dpi,
	/usr/share/fonts/100dpi,
	/usr/share/fonts/cyrillic,
	built-ins
(**) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
(WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
(WW) Disabling Mouse0
(WW) Disabling Keyboard0
(II) Loader magic: 0x1de0
(II) Module ABI versions:
	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
	X.Org Video Driver: 5.0
	X.Org XInput driver : 4.0
	X.Org Server Extension : 2.0
(II) Loader running on linux
(--) using VT number 7

(--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:2a02:1179:ff64 rev 3, Mem @ 0x92100000/1048576, 0x80000000/268435456, I/O @ 0x00005110/8
(--) PCI: (0:0:2:1) 8086:2a03:1179:ff64 rev 3, Mem @ 0x92200000/1048576
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) System resource ranges:
	[0] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
	[1] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
	[2] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
	[3] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
	[4] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
	[5] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
(II) "extmod" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "dbe" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "glx" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "dri" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) "dri2" will be loaded. This was enabled by default and also specified in the config file.
(II) LoadModule: "dri"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdri.so
(II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.3, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension XFree86-DRI
(II) LoadModule: "dbe"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.3, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Server Extension
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "dri2"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdri2.so
(II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.3, module version = 1.1.0
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension DRI2
(II) LoadModule: "extmod"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.3, module version = 1.0.0
	Module class: X.Org Server Extension
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "glx"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.3, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
(==) AIGLX enabled
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "intel"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//intel_drv.so
(II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.3, module version = 2.8.0
	Module class: X.Org Video Driver
	ABI class: X.Org Video Driver, version 5.0
(II) intel: Driver for Intel Integrated Graphics Chipsets: i810,
	i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 852GM/855GM, 865G, 915G,
	E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, IGD_GM, IGD_G, 965G, G35,
	965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
	Mobile IntelĀ® GM45 Express Chipset,
	Intel Integrated Graphics Device, G45/G43, Q45/Q43, G41, IGDNG_D,
	IGDNG_M
(II) Primary Device is: PCI 00@00:02:0
(II) resource ranges after xf86ClaimFixedResources() call:
	[0] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
	[1] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
	[2] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
	[3] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
	[4] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
	[5] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
(II) resource ranges after probing:
	[0] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
	[1] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
	[2] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
	[3] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
	[4] 0	0	0x000a0000 - 0x000affff (0x10000) MS[B]
	[5] 0	0	0x000b0000 - 0x000b7fff (0x8000) MS[B]
	[6] 0	0	0x000b8000 - 0x000bffff (0x8000) MS[B]
	[7] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
	[8] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
	[9] 0	0	0x000003b0 - 0x000003bb (0xc) IS[B]
	[10] 0	0	0x000003c0 - 0x000003df (0x20) IS[B]
(II) Loading sub module "vgahw"
(II) LoadModule: "vgahw"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libvgahw.so
(II) Module vgahw: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.3, module version = 0.1.0
	ABI class: X.Org Video Driver, version 5.0
(II) Loading sub module "ramdac"
(II) LoadModule: "ramdac"
(II) Module "ramdac" already built-in
drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
drmOpenDevice: open result is 10, (OK)
drmOpenByBusid: Searching for BusID pci:0000:00:02.0
drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
drmOpenDevice: open result is 10, (OK)
drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns 10
drmOpenByBusid: drmGetBusid reports pci:0000:00:02.0
(**) intel(0): Depth 24, (--) framebuffer bpp 32
(==) intel(0): RGB weight 888
(==) intel(0): Default visual is TrueColor
(II) intel(0): Integrated Graphics Chipset: Intel(R) 965GM
(--) intel(0): Chipset: "965GM"
(--) intel(0): Linear framebuffer at 0x80000000
(--) intel(0): IO registers at addr 0x92100000 size 1048576
(WW) intel(0): libpciaccess reported 0 rom size, guessing 64kB
(II) intel(0): No SDVO device is found in VBT
(II) intel(0): 2 display pipes available.
(II) Loading sub module "ddc"
(II) LoadModule: "ddc"
(II) Module "ddc" already built-in
(II) Loading sub module "i2c"
(II) LoadModule: "i2c"
(II) Module "i2c" already built-in
(II) intel(0): Output VGA using monitor section Monitor0
(II) intel(0): Output LVDS has no monitor section
(II) intel(0): I2C bus "LVDSDDC_C" initialized.
(II) intel(0): Attempting to determine panel fixed mode.
(II) intel(0): I2C device "LVDSDDC_C:E-EDID segment register" registered at address 0x60.
(II) intel(0): I2C device "LVDSDDC_C:ddc2" registered at address 0xA0.
(II) intel(0): EDID vendor "AUO", prod id 33140
(II) intel(0): found backlight control method /sys/class/backlight/acpi_video0
(II) intel(0): Output TV has no monitor section
(II) intel(0): EDID vendor "AUO", prod id 33140
(II) intel(0): Output VGA disconnected
(II) intel(0): Output LVDS connected
(II) intel(0): Output TV disconnected
(II) intel(0): Using exact sizes for initial modes
(II) intel(0): Output LVDS using initial mode 1280x800
(II) intel(0): detected 512 kB GTT.
(II) intel(0): detected 7676 kB stolen memory.
(==) intel(0): video overlay key set to 0x101fe
(==) intel(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
(==) intel(0): DPI set to (96, 96)
(II) Loading sub module "fb"
(II) LoadModule: "fb"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules//libfb.so
(II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
	compiled for 1.6.3, module version = 1.0.0
	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
(II) intel(0): Comparing regs from server start up to After PreInit
(WW) intel(0): Register 0x61200 (PP_STATUS) changed from 0xc0000008 to 0xd000000a
(WW) intel(0): PP_STATUS before: on, ready, sequencing idle
(WW) intel(0): PP_STATUS after: on, ready, sequencing on
(WW) intel(0): Register 0x70024 (PIPEASTAT) changed from 0x00000207 to 0x80000207
(WW) intel(0): PIPEASTAT before: status: VSYNC_INT_STATUS SVBLANK_INT_STATUS VBLANK_INT_STATUS OREG_UPDATE_STATUS
(WW) intel(0): PIPEASTAT after: status: FIFO_UNDERRUN VSYNC_INT_STATUS SVBLANK_INT_STATUS VBLANK_INT_STATUS OREG_UPDATE_STATUS
(==) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
(II) do I need RAC?  No, I don't.
(II) resource ranges after preInit:
	[0] -1	0	0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
	[1] -1	0	0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
	[2] -1	0	0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
	[3] -1	0	0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
	[4] 0	0	0x000a0000 - 0x000affff (0x10000) MS[B](OprD)
	[5] 0	0	0x000b0000 - 0x000b7fff (0x8000) MS[B](OprD)
	[6] 0	0	0x000b8000 - 0x000bffff (0x8000) MS[B](OprD)
	[7] -1	0	0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
	[8] -1	0	0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
	[9] 0	0	0x000003b0 - 0x000003bb (0xc) IS[B](OprU)
	[10] 0	0	0x000003c0 - 0x000003df (0x20) IS[B](OprU)
(II) intel(0): Kernel reported 488960 total, 1 used
(II) intel(0): I830CheckAvailableMemory: 1955836 kB available
(II) intel(0): [DRI2] Setup complete
(**) intel(0): Framebuffer compression disabled
(**) intel(0): Tiling enabled
(**) intel(0): SwapBuffers wait enabled
(==) intel(0): VideoRam: 262144 KB
(II) intel(0): Attempting memory allocation with tiled buffers.
(II) intel(0): Tiled allocation successful.
(II) intel(0): vgaHWGetIOBase: hwp->IOBase is 0x03d0, hwp->PIOOffset is 0x0000
(II) UXA(0): Driver registered support for the following operations:
(II)         solid
(II)         copy
(II)         composite (RENDER acceleration)
(==) intel(0): Backing store disabled
(==) intel(0): Silken mouse enabled
(II) intel(0): Initializing HW Cursor
(II) intel(0): Fixed memory allocation layout:
(II) intel(0): 0x00000000-0x00000fff: power context (4 kB)
(II) intel(0): 0x0077f000:            end of stolen memory
(II) intel(0): 0x0077f000-0x0fffffff: DRI memory manager (254468 kB)
(II) intel(0): 0x10000000:            end of aperture
(II) intel(0): BO memory allocation layout:
(II) intel(0): 0x0077f000:            start of memory manager
(II) intel(0): 0x0079f000-0x00b86fff: front buffer (4000 kB) X tiled
(II) intel(0): 0x00b9f000-0x00b9ffff: overlay registers (4 kB)
(II) intel(0): 0x00ba0000-0x00ba9fff: HW cursors (40 kB)
(II) intel(0): 0x10000000:            end of memory manager
(II) intel(0): using SSC reference clock of 100 MHz
(II) intel(0): Selecting standard 18 bit TMDS pixel format.
(II) intel(0): Output configuration:
(II) intel(0):   Pipe A is off
(II) intel(0):   Display plane A is now disabled and connected to pipe A.
(II) intel(0):   Pipe B is on
(II) intel(0):   Display plane B is now enabled and connected to pipe B.
(II) intel(0):   Output VGA is connected to pipe none
(II) intel(0):   Output LVDS is connected to pipe B
(II) intel(0):   Output TV is connected to pipe none
(II) intel(0): RandR 1.2 enabled, ignore the following RandR disabled message.
(II) intel(0): DPMS enabled
(==) intel(0): Intel XvMC decoder disabled
(II) intel(0): Set up textured video
(II) intel(0): Set up overlay video
(II) intel(0): direct rendering: DRI2 Enabled
(--) RandR disabled
(II) Initializing built-in extension Generic Event Extension
(II) Initializing built-in extension SHAPE
(II) Initializing built-in extension MIT-SHM
(II) Initializing built-in extension XInputExtension
(II) Initializing built-in extension XTEST
(II) Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
(II) Initializing built-in extension SYNC
(II) Initializing built-in extension XKEYBOARD
(II) Initializing built-in extension XC-MISC
(II) Initializing built-in extension XINERAMA
(II) Initializing built-in extension XFIXES
(II) Initializing built-in extension RENDER
(II) Initializing built-in extension RANDR
(II) Initializing built-in extension COMPOSITE
(II) Initializing built-in extension DAMAGE
(II) AIGLX: enabled GLX_MESA_copy_sub_buffer
(II) AIGLX: enabled GLX_SGI_swap_control and GLX_MESA_swap_control
(II) AIGLX: GLX_EXT_texture_from_pixmap backed by buffer objects
(II) AIGLX: Loaded and initialized /usr/lib/xorg/modules/dri/i965_dri.so
(II) GLX: Initialized DRI2 GL provider for screen 0
(II) intel(0): Setting screen physical size to 331 x 207

Backtrace:
0: /usr/bin/X(xorg_backtrace+0x3b) [0x812d22b]
1: /usr/bin/X(xf86SigHandler+0x51) [0x80bc721]
2: [0xffffe400]
3: /usr/bin/X(ProcXkbGetKbdByName+0xb0e) [0x818ecae]
4: /usr/bin/X [0x81957f8]
5: /usr/bin/X(Dispatch+0x33f) [0x80873ff]
6: /usr/bin/X(main+0x3bd) [0x806c45d]
7: /lib/libc.so.6(__libc_start_main+0xe5) [0xb7c566a5]
8: /usr/bin/X [0x806b911]

Fatal server error:
Caught signal 11.  Server aborting


Please consult the The X.Org Foundation support 
	 at http://wiki.x.org
 for help. 
Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.

(II) AIGLX: Suspending AIGLX clients for VT switch
Thanks for the quick reply.
 
Old 11-05-2009, 06:21 AM   #4
jschiwal
Guru
 
Registered: Aug 2001
Location: Fargo, ND
Distribution: SuSE AMD64
Posts: 15,733

Rep: Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654
The last line has a very odd physical size. It is very small and AFAIK, should be a multiple of 8 or 16 for X and 4 for Y. Could you check your xorg.conf file. What modes do you have? You should also post your xorg.conf file. Since you are having a problem with the mouse, the mouse section could be enlightening.
 
Old 11-05-2009, 10:22 AM   #5
systelm
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Location: Spain
Distribution: Slackware 13.0 w/flux
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
It's not just the mouse that freezes, I believe it's the whole system. And this is the default slackware-13.0 xorg.conf I've always used and had no need to modify. I use conky and xcompmgr on startup, I'll try to start up after disabling them and get back to you.
Code:
Section "ServerLayout"
	Identifier     "X.org Configured"
	Screen      0  "Screen0" 0 0
	InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
	InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
	ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
	FontPath     "/usr/share/fonts/local"
	FontPath     "/usr/share/fonts/TTF"
	FontPath     "/usr/share/fonts/OTF"
	FontPath     "/usr/share/fonts/Type1"
	FontPath     "/usr/share/fonts/misc"
	FontPath     "/usr/share/fonts/CID"
	FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi/:unscaled"
	FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi/:unscaled"
	FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi"
	FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi"
	FontPath     "/usr/share/fonts/cyrillic"
EndSection

Section "Module"
	Load  "dri"
	Load  "dbe"
	Load  "dri2"
	Load  "extmod"
	Load  "glx"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Keyboard0"
	Driver      "kbd"
	Option       "XkbModel"  "pc104"
	Option       "XkbLayout"  "es"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Mouse0"
	Driver      "mouse"
	Option	    "Protocol" "auto"
	Option	    "Device" "/dev/input/mice"
	Option	    "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier   "Monitor0"
	VendorName   "Monitor Vendor"
	ModelName    "Monitor Model"
EndSection

Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "NoAccel"            	# [<bool>]
        #Option     "SWcursor"           	# [<bool>]
        #Option     "ColorKey"           	# <i>
        #Option     "CacheLines"         	# <i>
        #Option     "Dac6Bit"            	# [<bool>]
        #Option     "DRI"                	# [<bool>]
        #Option     "NoDDC"              	# [<bool>]
        #Option     "ShowCache"          	# [<bool>]
        #Option     "XvMCSurfaces"       	# <i>
        #Option     "PageFlip"           	# [<bool>]
	Identifier  "Card0"
	Driver      "intel"
	VendorName  "Unknown Vendor"
	BoardName   "Unknown Board"
	BusID       "PCI:0:2:0"
EndSection

Section "Screen"
	Identifier "Screen0"
	Device     "Card0"
	Monitor    "Monitor0"
	DefaultDepth 24
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     1
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     4
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     8
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     15
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     16
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Viewport   0 0
		Depth     24
	EndSubSection
EndSection
 
Old 11-05-2009, 10:49 AM   #6
systelm
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2006
Location: Spain
Distribution: Slackware 13.0 w/flux
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Seem to be working now...all I did was start fluxbox from another user, seen that all was well, then it worked for all users. Funny glitch...might this have to do with me using X with root?
 
Old 11-05-2009, 11:24 AM   #7
PTrenholme
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Olympia, WA, USA
Distribution: Fedora, (K)Ubuntu
Posts: 4,147

Rep: Reputation: 330Reputation: 330Reputation: 330Reputation: 330
Quote:
Originally Posted by systelm View Post
Seem to be working now...all I did was start fluxbox from another user, seen that all was well, then it worked for all users. Funny glitch...might this have to do with me using X with root?
Generally, using X as "root" is discouraged as a security risk. (The risk is, of course, much higher if you connect to the Internet whilst using X as "root.")

You could see if adding a server flag to enable the "AllowEmptyInput" would make a difference. (See man xorg.conf for details.) The Xorg.0.log file you posted did have a warning about that flag, but the warning is common and usually of no significance.

Restarting a a different user will have reset the X-server socket, so, perhaps, the problem was that "root" was attempting to re-use a dead socket.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
random freezes and crashes Moebius Linux - Hardware 2 07-23-2006 12:46 AM
Internet activity freezes/crashes xorg... kbutcher5 Arch 1 07-20-2006 01:11 PM
Freezes or Crashes on HP Notebook carlosinfl Linux - Laptop and Netbook 2 03-17-2005 07:21 PM
Xorg Hard Crashes and corrupts xorg.conf Advocator Linux - General 0 07-15-2004 01:41 PM
Slackware crashes/freezes DStar Slackware 1 12-05-2003 05:17 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:45 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration