LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Desktop (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-desktop-74/)
-   -   Xfce 4.8 applications menu issue (http://www.linuxquestions.org/questions/linux-desktop-74/xfce-4-8-applications-menu-issue-903525/)

earthw0rmjim 09-17-2011 07:59 AM

Xfce 4.8 applications menu issue
 
Hey guys!

I just upgraded Xfce to 4.8, sorted everything out, except this thing with my Xfce menu.
It's fine on my notebook with Xfce 4.6.2 and it's weird on my PC with Xfce 4.8.
I'm using the same xfce-applications.menu file on both.

Screenshots:

4.6.2 (this is fine, it should look like this):
http://i.imgur.com/cRkLI.jpg

4.8 (why does it look like this?):
http://i.imgur.com/cEfOW.jpg

My xfce-applications.menu:
Code:

<Menu>
    <Name>Xfce</Name>
   
    <DefaultAppDirs/>
    <DefaultDirectoryDirs/>
   
    <Include>
        <Category>X-Xfce-Toplevel</Category>
    </Include>

    <Layout>
        <Filename>xfce4-run-program.desktop</Filename>
        <Filename>xfce4-term.desktop</Filename>
        <Filename>xfce4-file-manager.desktop</Filename>
        <Filename>xfce4-web-browser.desktop</Filename>
        <Separator/>
        <Menuname>Settings</Menuname>
        <Separator/>
        <Merge type="all"/>
        <Separator/>
        <Filename>xfce4-help.desktop</Filename>
        <Filename>xfce4-about-xfce.desktop</Filename>
        <Filename>xfce4-logout.desktop</Filename>
    </Layout>
   
    <Menu>
        <Name>Settings</Name>
        <Directory>xfce-settings.directory</Directory>
        <Include>
            <Category>Settings</Category>
        </Include>
       
        <Layout>
            <Filename>xfce-settings-manager.desktop</Filename>
            <Separator/>
            <Merge type="all"/>
        </Layout>
       
        <Menu>
            <Name>Screensavers</Name>
            <Directory>xfce-screensavers.directory</Directory>
            <Include>
                <Category>Screensaver</Category>
            </Include>
        </Menu>
    </Menu>
   
    <Menu>
        <Name>Accessories</Name>
        <Directory>xfce-accessories.directory</Directory>
        <Include>
            <Or>
                <Category>Accessibility</Category>
                <Category>Core</Category>
                <Category>Legacy</Category>
                <Category>Utility</Category>
            </Or>
        </Include>
    </Menu>
   
    <Menu>
        <Name>Development</Name>
        <Directory>xfce-development.directory</Directory>
        <Include>
            <Category>Development</Category>
        </Include>
    </Menu>
   
    <Menu>
        <Name>Education</Name>
        <Directory>xfce-education.directory</Directory>
        <Include>
            <Category>Education</Category>
        </Include>
    </Menu>
   
    <Menu>
        <Name>Games</Name>
        <Directory>xfce-games.directory</Directory>
        <Include>
            <Category>Game</Category>
        </Include>
    </Menu>
   
    <Menu>
        <Name>Graphics</Name>
        <Directory>xfce-graphics.directory</Directory>
        <Include>
            <Category>Graphics</Category>
        </Include>
    </Menu>
   
    <Menu>
        <Name>Multimedia</Name>
        <Directory>xfce-multimedia.directory</Directory>
        <Include>
            <Category>Audio</Category>
            <Category>Video</Category>
            <Category>AudioVideo</Category>
        </Include>
    </Menu>
   
    <Menu>
        <Name>Network</Name>
        <Directory>xfce-network.directory</Directory>
        <Include>
            <Category>Network</Category>
        </Include>
    </Menu>
   
    <Menu>
        <Name>Office</Name>
        <Directory>xfce-office.directory</Directory>
        <Include>
            <Category>Office</Category>
        </Include>
    </Menu>
   
    <Menu>
        <Name>System</Name>
        <Directory>xfce-system.directory</Directory>
        <Include>
            <Category>System</Category>
        </Include>
    </Menu>
   
    <Menu>
        <Name>Other</Name>
        <Directory>xfce-other.directory</Directory>
        <OnlyUnallocated/>
        <Include>
            <All/>
        </Include>
    </Menu>
   
</Menu>

Can someone help me figure this out?

earthw0rmjim 09-17-2011 01:21 PM

Just sorted this out, found the solution here:
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=111944

Another issue was that i couldn't set an icon for the "Settings" entry in the menu. I tried everything. Literally. I tried for hours. I was like "wtf am i missing, holy shit.." Then i noticed there's an unnecessary enter in the xfce-setting.directory file by default.
Check that if you have the same problem :)


All times are GMT -5. The time now is 08:15 PM.