LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop
User Name
Password
Linux - Desktop This forum is for the discussion of all Linux Software used in a desktop context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-01-2007, 01:35 PM   #1
Raziel616
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2006
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Problems running Compiz on KDE, SUSE 10.1


Hello.

Before getting to the point, my system specs: Pentium 4 - 3.00 GHz, NVIDIA GeForce 6200, 1.48 GB RAM. Running SUSE Linux 10.1 with KDE 3.5

As stated in the title, I'm having problems running Compiz on KDE. Whenever I run "compiz" on a terminal I get the following output:
Code:
compiz: Trying '/usr/$LIB/libIndirectGL.so.1'
ERROR: ld.so: object '/usr/$LIB/libIndirectGL.so.1' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
compiz (core) - Error: Screen 0 on display ":0.0" already has a window manager; try using the --replace option to replace the current window manager.
compiz (core) - Fatal: No manageable screens found on display :0.0
Apparently, the problem is that Compiz is not set as the window manager... however, when I run "compiz --replace cc &", I get the same error about libIndirectGL.so.1. Then, all windows on my desktop lose their decoration, and eventually the system crashes.

Also, xgl is working; I know that because I have window transparency and shadowing enabled.

Any ideas on how to solve this problem?

Thanks, in advance.

Last edited by Raziel616; 12-01-2007 at 01:38 PM.
 
Old 12-05-2007, 03:51 AM   #2
Twistedlizzard
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2005
Distribution: Suse 9.1, Suse 10.0, FC3, Knoppix, DSL, Puppy Linux, Ubuntu, Kubuntu
Posts: 28

Rep: Reputation: 15
Have you installed the Nvidia drivers? If not try

http://www.suse.de/~sndirsch/nvidia-...ler-HOWTO.html

Once the drivers are installed, check your 3D acceleration by pressing Alt+F2 and entering glxgears - you should see three rotating gears in a small box - they should be rotating smoothly if hardware acceleration is working.
 
Old 12-05-2007, 01:50 PM   #3
Raziel616
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2006
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Quote:
Originally Posted by Twistedlizzard View Post
Have you installed the Nvidia drivers? If not try

http://www.suse.de/~sndirsch/nvidia-...ler-HOWTO.html

Once the drivers are installed, check your 3D acceleration by pressing Alt+F2 and entering glxgears - you should see three rotating gears in a small box - they should be rotating smoothly if hardware acceleration is working.
Hello.

Yes, I have installed the NVIDIA drivers.

3D acceleration is enabled and running well. I ran glxgears as you said, and the gears were rotating smoothly.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ATI + Compiz Fusion + Suse 10.3 + KDE = not working trademarka Linux - Software 3 10-22-2007 09:54 AM
beryl problems after compiz update suse 10.2 beejayess Suse/Novell 0 07-18-2007 05:00 PM
Getting Smart running on Suse 10.1 on IBM T22 laptop running KDE 3.5.1 headdeball Linux - Desktop 2 01-20-2007 05:44 AM
Suse 10.1 kde-- installed compiz-- took it off now desktop dont funtion right gcoatsdaddy Linux - Desktop 4 11-12-2006 02:34 AM
Running KDE and Gnome on Suse 10 mjt Linux - General 3 11-09-2005 05:43 AM


All times are GMT -5. The time now is 01:54 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration