LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop
User Name
Password
Linux - Desktop This forum is for the discussion of all Linux Software used in a desktop context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-09-2008, 10:03 PM   #1
bob_man_uk
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: uk
Posts: 80

Rep: Reputation: 16
nomachine (freenx) keeps disconnecting


Hi all,

not quite sure where to start so lets start with the OS

Kubuntu hardy heron (8.04 iirc)

running kde (no surprise) but i did try to install kde4 and Gnome using adept package manager.

after said installs i have not been able to connect from my windows XP machine, it opens as usual showing the NX logo, connects to the KDE suddenly shows the KDE loading icon next to the mouse, then the message i get form the NX client is that "the connection was shut down, please check the state of your connection" I know the connection is still up and im still able to use the internet/network.

This is all logging in with my user (mgilbert) if i log in with my partners user (robpw2) it works fine... if not a bit dodgy due to an incorrectly setup user.

i have removed all traces (as far as i know at least) of KDE4 and Gnome and removed and re-installed/configured the nomachine software, yet the problem still remains. I thought it may be a profile issue with my account so i went into my home folder and remove the .nx dir, hasnt helped.

I have searched for this problem but not found anything.

thanks in advance.

Matty Gilbert

PS - this is the log i get from the NX session administrator tool on my linux box

Code:
NXAGENT - Version 3.2.0

Copyright (C) 2001, 2007 NoMachine.
See http://www.nomachine.com/ for more information.

Info: Agent running with pid '9867'.
Session: Starting session at 'Wed Sep 10 03:50:55 2008'.
Info: Proxy running in server mode with pid '9867'.
Info: Waiting for connection from '192.168.0.100' on port '5002'.
Info: Accepted connection from '192.168.0.100'.
Info: Connection with remote proxy completed.
Info: Using LAN link parameters 1536/24/1/0.
Info: Using agent parameters 5000/0/50/0/0.
Info: Using pack method 'adaptive-9' with session 'kde'.
Info: Using product 'LFE/None/LFEN/None'.
Info: Not using NX delta compression.
Info: Not using ZLIB data compression.
Info: Not using ZLIB stream compression.
Info: Not using a persistent cache.
Info: Listening to X11 connections on display ':1002'.
Info: Listening to multimedia connections on port '8002'.
Info: Established X client connection.
Info: Using shared memory parameters 1/1/0/0K.
Info: Using alpha channel in render extension.
Info: Using local device configuration changes.
Session: Session started at 'Wed Sep 10 03:50:56 2008'.
not sure what it means but its not saying anything glaringly obvious so... again, all thoughts welcomed

PSS - sorry to put more info in but i pulled this from the machine im connecting from

Code:
Info: Display running with pid '4476' and handler '0x12e0276'.

NXPROXY - Version 3.2.0

Copyright (C) 2001, 2007 NoMachine.
See http://www.nomachine.com/ for more information.

Info: Proxy running in client mode with pid '5212'.
Session: Starting session at 'Wed Sep 10 04:21:24 2008'.
Info: Connection with remote proxy completed.
Info: Using LAN link parameters 1536/24/1/0.
Info: Using pack method 'adaptive-9' with session 'kde'.
Info: Using product 'LFE/None/LFEN/None'.
Info: Not using NX delta compression.
Info: Not using ZLIB data compression.
Info: Not using ZLIB stream compression.
Info: Not using a persistent cache.
Info: Forwarding X11 connections to display ':0'.
Info: Listening to font server connections on port '11003'.
Session: Session started at 'Wed Sep 10 04:21:24 2008'.
Info: Established X server connection.
Info: Using shared memory parameters 0/0K.
Error: Failure reading from the peer proxy.
Error: Connection with remote peer broken.
Error: Please check the state of your network and retry.
Session: Terminating session at 'Wed Sep 10 04:21:34 2008'.
Session: Session terminated at 'Wed Sep 10 04:21:34 2008'.

Last edited by bob_man_uk; 09-09-2008 at 10:25 PM.
 
Old 09-23-2008, 02:57 PM   #2
poochdog
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: United Kingdom
Distribution: Fedora Core 9
Posts: 141

Rep: Reputation: 15
Sounds like a strange problem there .

Have you tried connecting without the additional options such as printing and redirected sound?

Also is there any difference between the Client configuration under the robpw2 login you can get it to work from and the one the connection does not work from?

Do you have any firewalls running on the XP Machine that might have different exceptions set between the two user accounts?

Thanks
 
Old 09-23-2008, 05:19 PM   #3
bob_man_uk
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: uk
Posts: 80

Original Poster
Rep: Reputation: 16
unfortunately i couldnt hang about and i wiped and reinstalled, sorry should have said, but it was logging on the windows machine with my user (mgilbert) both times, so no issues with firewall which is always off, the settings from the nx client are everything off, pretty much optomized for speed with most options set to default.

tbh ive just learnt to not try to install any other display manager when using FreeNX.

im happy with it anyway now.

sorry it took so long.

Matty
 
Old 09-23-2008, 05:49 PM   #4
poochdog
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: United Kingdom
Distribution: Fedora Core 9
Posts: 141

Rep: Reputation: 15
glad to hear you are up and running again.
 
Old 09-23-2008, 06:21 PM   #5
bob_man_uk
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: uk
Posts: 80

Original Poster
Rep: Reputation: 16
yeah its just unfortunate i had to format and re-install everything again, but hey, learning curve followed and understood
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FreeNX and NoMachine problem jspk Linux - Software 0 04-23-2008 09:24 PM
trouble with alien's slackbuild for freenx: cannot stat freenx/build/nomachine.id_dsa BCarey Slackware 2 03-12-2008 09:00 PM
freenx and NoMachine client authentication camorri Linux - Software 1 06-02-2006 01:33 AM
Nomachine/freenx server netcrusher88 Debian 1 12-14-2005 02:53 AM
GnuCash via FreeNX (NoMachine) KDE session jst1 Suse/Novell 0 08-19-2005 01:11 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:55 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration