LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop
User Name
Password
Linux - Desktop This forum is for the discussion of all Linux Software used in a desktop context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-05-2008, 04:05 AM   #1
sajipkuttan
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Posts: 19

Rep: Reputation: 0
No sound through inbuilt speakers


I have IBM Thinkcenter desktop pc which have inbuilt speakers. I can play songs in windows but no sound while playing in totem. How to fix?

I am using Mandriva 2008

Last edited by sajipkuttan; 02-05-2008 at 04:20 AM.
 
Old 02-05-2008, 09:55 PM   #2
reddazz
Guru
 
Registered: Nov 2003
Location: N. E. England
Distribution: Fedora, CentOS, Debian
Posts: 16,298

Rep: Reputation: 73
Hi and welcome to LQ.

Check what sound card you have by using the command
Code:
/sbin/lspci | egrep -i "multimedia | audio"
Also try running alsamixer (or any mixer e.g. kmix) and see if the volume is not muted (especially the PCM and Front).
 
Old 02-08-2008, 02:33 AM   #3
sajipkuttan
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Posts: 19

Original Poster
Rep: Reputation: 0
The output of the command is :

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01)

I also checked the alsamixer. Nothing is muted there. THe problem still there.

Any help?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound in headphone's jack, but I do have sound in Speakers Silverdaz Linux - Newbie 7 09-05-2008 05:12 AM
Sound through FRONT jack, No Sound though Speakers brigo Linux - Hardware 5 11-04-2007 10:26 AM
sound from laptop speakers although external speakers are connected! superpingu Linux - Laptop and Netbook 1 10-18-2007 06:32 AM
no sound on speakers edentree Linux - Software 10 10-18-2004 02:58 PM
Labtec spin-45 speakers, sound card on mobo, no sound greenpenguin246 Linux - Hardware 5 01-23-2004 08:01 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:35 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration