LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop
User Name
Password
Linux - Desktop This forum is for the discussion of all Linux Software used in a desktop context.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 06-20-2012, 05:02 PM   #1
qrange
Member
 
Registered: Jul 2006
Location: Belgrade, Yugoslavia
Distribution: Debian
Posts: 750

Rep: Reputation: 29
LXDE problem with dual monitor


this:
Code:
xrandr --output DVI-0 --primary --mode 1600x1200  --pos 0x0 --output HDMI-0 --mode 1920x1080  --pos 1600x0
doesn't seem to work properly. because some applications like 'lxsession-logout', which is very important for logout and shutdown, ignores '--primary' option and displays its stuff on HDMI-0 instead of DVI-0

how to solve it?
thanks.
 
Old 06-20-2012, 05:06 PM   #2
sycamorex
LQ Veteran
 
Registered: Nov 2005
Location: London
Distribution: Slackware64-current
Posts: 5,612
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 1047Reputation: 1047Reputation: 1047Reputation: 1047Reputation: 1047Reputation: 1047Reputation: 1047Reputation: 1047
Which video driver are you using?
 
Old 06-20-2012, 05:12 PM   #3
qrange
Member
 
Registered: Jul 2006
Location: Belgrade, Yugoslavia
Distribution: Debian
Posts: 750

Original Poster
Rep: Reputation: 29
I'm not sure, here is some info:

/dev/fb0
/dev/dri/card0
/dev/dri/controlD64

server glx vendor string: SGI
client glx vendor string: Mesa Project and SGI
OpenGL vendor string: X.Org

OpenGL vendor string: X.Org
[ 26.400] (II) LoadModule: "extmod"
[ 26.402] (II) LoadModule: "dbe"
[ 26.402] (II) LoadModule: "glx"
[ 26.405] (II) LoadModule: "record"
[ 26.406] (II) LoadModule: "dri"
[ 26.407] (II) LoadModule: "dri2"
[ 26.407] (II) LoadModule: "ati"
[ 26.408] (II) LoadModule: "radeon"
[ 26.414] (II) LoadModule: "vesa"
[ 26.416] (II) LoadModule: "fbdev"
[ 26.425] (II) LoadModule: "fbdevhw"
[ 26.426] (II) LoadModule: "exa"
[ 26.814] (II) LoadModule: "fb"
[ 26.817] (II) LoadModule: "ramdac"
[ 26.951] (II) LoadModule: "evdev"
 
Old 06-21-2012, 07:18 AM   #4
sycamorex
LQ Veteran
 
Registered: Nov 2005
Location: London
Distribution: Slackware64-current
Posts: 5,612
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 1047Reputation: 1047Reputation: 1047Reputation: 1047Reputation: 1047Reputation: 1047Reputation: 1047Reputation: 1047
It seems you're using an ATI driver. I thought that perhaps you use nvidia binary driver which only just started fully supporting xrandr in beta version but it doesn't seem to be case here.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
network monitor in lxde panel interndan Linux - Desktop 5 03-31-2012 06:38 PM
Dual monitor problem - one monitor blinks to black John Duchek Mandriva 1 04-01-2011 09:27 PM
How do I make Mint 9 LXDE monitor refresh rate stick? genogebot Linux Mint 2 12-27-2010 05:40 PM
Dual monitor problem kazola! *BSD 3 02-15-2008 08:53 AM
Another dual monitor problem n00dles Linux - General 6 01-03-2003 05:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:29 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration