LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop
User Name
Password
Linux - Desktop This forum is for the discussion of all Linux Software used in a desktop context.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 11-01-2006, 11:26 PM   #1
wesmontage
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Batavia, IL USA (my town has an antimatter generator and yours doesn't)
Distribution: Ubuntu 9.10, OpenSuSE 11.1 (Soon to be 11.2)
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
How to connect Kaffeine to X-server?


I recently upgraded to Kaffeine 0.8.2-5, running on KDE 3.5.1-18 on Open SuSE 10.1. When I start Kaffeine, the icon bounces for half a minute, then the app quits without any error messages. I ran it as root and got the error message

Failed to connect to X-Server

Went to Sourceforge, looked at the FAQs and the very first one was

1. Kaffeine don't start. What can i do?
Probably an x-server problem. Try to run configure --with-xorg and make - make install again. Should help.

I didn't install this from a local compile, I updated with an RPM from packman. I tried downgrading to 0.7.1-28 and got the same result. I can use other xine video players with no problems, but I'm trying to learn something about my system by fixing this.

Being a noob, I don't have a clue as to how to do this. I'd appreciate a patient step-by-step on how to to fix this problem, although I'd also appreciate being pointed to the source of a technical reference that has enough detailed info to let me figure out how to do this myself. (Most books either assume you don't know where the start menu is or that you can code in 17 different languages. Is there anyhting in between?)

I've been keeping everything updated with Smart updater pointing to the usual mirrors and repositories (i.e. packman and open suse). If it matters, I have an 866MHz P3, 160GB SATA HD, 512MB RAM, nVIDIA FX5200 plus and a first-gen Audigy card.
 
Old 11-02-2006, 11:16 AM   #2
berbae
Member
 
Registered: Jul 2005
Location: France
Distribution: Arch Linux
Posts: 540

Rep: Reputation: Disabled
Hi wesmontage
you wrote :
Quote:
When I start Kaffeine, the icon bounces for half a minute, then the app quits without any error messages.
As a user under KDE session, the error messages are logged in in the file : /home/<user_name>/.xsession-errors
Post what concerns Kaffeine in this file when you try to run it.
Or run it in a Konsole under user login not root.

Concerning :
Quote:
I ran it as root and got the error message
Failed to connect to X-Server
Do you run it in a root console ? Because that can't work with a graphical program.
Instead use:
Chameleon KMenu
Run Commands...
Command: /opt/kde3/bin/kaffeine
Options>>
Run as a different user
Username: root
Password: *******

Then click the Run button

Or instead of all this, in a user Konsole :
kdesu /opt/kde3/bin/kaffeine

Without the exact error messages we cannot go further at this time. So post again with the required infos.
 
Old 11-14-2006, 11:18 PM   #3
wesmontage
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Batavia, IL USA (my town has an antimatter generator and yours doesn't)
Distribution: Ubuntu 9.10, OpenSuSE 11.1 (Soon to be 11.2)
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi berbae,

Sorry about the long wait. I reverted to the previous version, using Smart to install it. I then reinstalled the latest version, after which kaffeine worked perfectly. It would have been nice to know what went wrong, but at least it works now. Thanks for trying to help.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mysql Server error Can't connect to local MySQL server through socket sridhar11 Debian 10 07-26-2011 01:55 PM
Unix-connect: can't connect to server jrdioko Linux - Software 1 01-08-2006 05:56 PM
cannot connect to x server Gasolene Linux - Hardware 8 11-05-2004 02:43 PM
Suddenly unable to connect to my web server and my ftp server. HELP! Silly22 Linux - Software 4 05-23-2004 05:42 PM
Is samba required to connect to a Windows Advanced server from RedHat 8.0 server? NemesisStar Linux - Hardware 1 10-20-2003 01:32 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:51 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration