LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop
User Name
Password
Linux - Desktop This forum is for the discussion of all Linux Software used in a desktop context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-17-2012, 09:58 AM   #1
litruv
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2012
Posts: 4

Rep: Reputation: Disabled
Graphics Driver Install 2nd boot issue


Hey, I'm kind of new to the Linux Scene and had a bumpy start (Assuming it's my 6790's). after setting up Ubuntu 12.04 64x in safe graphics mode otherwise things like this would happen..:
http://files.litruv.com/thiss.png
So after a successful install with the help of Wubi, I can update everything and use the system as normal, but if I want to use the proprietary driver, it installs after a while, and requests to restart, I do.
and one restarted, I'm confronted with a unityless desktop (aka terminal) crtl+alt+1-12 doesn't really help.
starting unity just produced the error
WARNING: no DISPLAY variable set, setting it to:0
unity-panel-service: no process found
compiz (core) - Fatal: Couldn't open display :0

thanks for any help on how to get Unity GUI back, thanks
 
Old 08-17-2012, 10:19 AM   #2
abrinister
Member
 
Registered: Dec 2010
Location: /home
Distribution: RL: Arch x64 VM: Debian
Posts: 460

Rep: Reputation: 38
Try this!

Alex Brinister
 
Old 08-17-2012, 08:11 PM   #3
litruv
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2012
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I'm sorry, but quite a lot of this is unrelated (I think) unless you can point out the similarities, than, I'm at a loss.
 
Old 08-17-2012, 08:16 PM   #4
abrinister
Member
 
Registered: Dec 2010
Location: /home
Distribution: RL: Arch x64 VM: Debian
Posts: 460

Rep: Reputation: 38
Well, that was how I installed the proprietary drivers. I think you have some bad configuration or something. In my experience (with Ubuntu, Fedora, and Arch), you need the glselect script and the fixed switchlibGL/switchlibglx scripts. The forum page I linked explains all of that.

Alex Brinister
 
Old 08-17-2012, 09:33 PM   #5
byannoni
Member
 
Registered: Aug 2012
Location: /home/byannoni
Distribution: Arch
Posts: 128

Rep: Reputation: 36
Please post the output of "uname -r" and "lsmod|grep fglrx".
 
Old 08-17-2012, 09:45 PM   #6
abrinister
Member
 
Registered: Dec 2010
Location: /home
Distribution: RL: Arch x64 VM: Debian
Posts: 460

Rep: Reputation: 38
Quote:
"uname -r" and "lsmod|grep fglrx"
Can you please use code tags? It's easier to read that way.

Alex Brinister
 
Old 08-17-2012, 10:51 PM   #7
litruv
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2012
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
uname -r
3.2.0-23-generic

lsmod|grep fglrx

3263886 0
 
Old 08-17-2012, 10:58 PM   #8
abrinister
Member
 
Registered: Dec 2010
Location: /home
Distribution: RL: Arch x64 VM: Debian
Posts: 460

Rep: Reputation: 38
Looks like the module is loaded. Have you tried running

Code:
aticonfig --initial
again? Your xorg.conf might be the issue. Also, to be safe, you should blacklist the radeon module.

Code:
sudo cat blacklist radeon > /etc/modprobe.d/radeon.conf
Alex Brinister
 
Old 08-17-2012, 11:37 PM   #9
litruv
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2012
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
It's come back at me with
Quote:
Uninitianlised file found, configuring.
Using /etc/X11/xorg.conf
Saving backup to whererever
Restarted, and it's allllll good <3
Thankyou sir, you are a genius.
 
Old 08-18-2012, 10:17 AM   #10
abrinister
Member
 
Registered: Dec 2010
Location: /home
Distribution: RL: Arch x64 VM: Debian
Posts: 460

Rep: Reputation: 38
Glad I could be of help.

Alex Brinister
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
openSUSE 11.3 x64 graphics card driver issue Juengmhsieh Linux - Hardware 5 02-15-2011 06:29 AM
SUSE 10.0 - Graphics driver issue lyaskov Linux - Newbie 2 10-08-2007 12:38 PM
sis graphics card driver issue shinsplints Linux - Hardware 4 11-05-2004 08:08 PM
Windows 2000 Boot issue after install of Fedora Core on 2nd HDD jchannell Linux - Newbie 0 01-14-2004 07:31 PM
RH 9 install hang at boot: possible raid driver issue jamespf Red Hat 1 09-15-2003 06:58 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:34 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration