LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop
User Name
Password
Linux - Desktop This forum is for the discussion of all Linux Software used in a desktop context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 02-14-2008, 11:44 AM   #1
michal_waw
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2008
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
glx problems


Hi

My problem is following:

My PC is based on Intel 845 Chipset using i810 Driver.

lspci shows:
VGA compatible controller: Intel Corporation 82945G/GZ Integrated Graphics Controller (rev 02)

The glxinfo gives:
name of display: :0.0
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual

visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x21 16 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x22 16 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
You have new mail in /var/spool/mail/root




and glxgears :

Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual


My /etc/X11/xorg.conf looks following:

# Xorg configuration created by pyxf86config

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "pl"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "i810"
EndSection

Section "Module"
Load "glx"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
EndSubSection
EndSection



What is the problem? Why glxinfo and glxgears gives errors?


I want to run a Windows application in wine but it isn't working properly.
I found int he aplication logs following:
Xlib: extension "GLX" missing on display ":1.0".
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual



Please Help.

Michal
 
Old 02-14-2008, 02:04 PM   #2
Uncle_Theodore
Member
 
Registered: Dec 2007
Location: Charleston WV, USA
Distribution: Slackware 12.2, Arch Linux Amd64
Posts: 896

Rep: Reputation: 60
Look through your /var/log/Xorg.0.log to see if any errors are reported with your drivers. You can do it like this

grep EE /var/log/Xorg.0.log
grep WW /var/log/Xorg.0.log
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nvidia-glx-legacy & GLX errors Codegen Ubuntu 5 03-11-2007 03:18 PM
glx loading problems mr.data Linux - Newbie 2 01-05-2006 06:59 AM
ATI-GLX Problems BorgAssimilator Linux - Software 0 11-30-2004 03:20 PM
Nvidia and glx problems Canadian_2k2 Linux - Hardware 12 06-02-2004 05:47 AM
[slackware]GLX problems hylke Linux - Newbie 4 05-06-2004 02:49 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:49 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration