LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop
User Name
Password
Linux - Desktop This forum is for the discussion of all Linux Software used in a desktop context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-21-2009, 02:49 PM   #1
b1f30
Member
 
Registered: Nov 2007
Location: GMT -5, who wants to know
Distribution: Gentoo, Debian, BSD, Slack
Posts: 119

Rep: Reputation: 15
Question Gentoo, Xorg, fglrx not working as intended


Ugh.. I am such a Gentoo crackboi...

Trying to get fglrx working w/Xorg on Gentoo, and I get some really funky nonsense:

Code:
blackbox ~ # X -configure

X.Org X Server 1.5.3
Release Date: 5 November 2008
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.27-gentoo-r10 i686 
Current Operating System: Linux blackbox 2.6.27-gentoo-r10 #1 SMP Tue Apr 21 10:36:54 EDT 2009 i686
Build Date: 21 April 2009  09:52:43AM
 
        Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Tue Apr 21 11:36:01 2009
List of video drivers:
        fglrx
(WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@5:0:1) found

Backtrace:
0: X(xorg_backtrace+0x38) [0x8127c7c]
1: X(xf86CallDriverProbe+0x210) [0x80a52d0]

Fatal server error:
Caught signal 11.  Server aborting

blackbox ~ # lspci | grep ATI
05:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV370 5B64 [FireGL V3100 (PCIE)] (rev 80)
05:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV370 5B64 [FireGL V3100 (PCIE)] (Secondary) (rev 80)

Linux blackbox 2.6.27-gentoo-r10 #1 SMP Tue Apr 21 10:36:54 EDT 2009 i686 Intel(R) Xeon(TM) CPU 3.00GHz GenuineIntel GNU/Linux
 
Old 04-23-2009, 11:07 AM   #2
headrift
Member
 
Registered: Sep 2005
Distribution: Gentoo, Sabayon, Puppy, Arch
Posts: 165

Rep: Reputation: 29
Quote:
Originally Posted by b1f30 View Post
(WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@5:0:1) found
Check your xorg.conf -- comment out the BusID line if possible. I really don't think that "@" should be in there.
 
Old 04-23-2009, 05:04 PM   #3
arckane
Member
 
Registered: Sep 2005
Location: UK
Distribution: Gentoo/Debian/Ubuntu
Posts: 306

Rep: Reputation: 37
and give us your xorg.conf, it can be manually written.
 
  


Reply

Tags
ati, gentoo, xorg


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
QoS with proxy cache not working as intended ismilach Linux - General 1 10-10-2012 08:11 PM
Installing envy_0.0.4-0ubuntu4_all.deb not working as intended crunchyblack Linux - Software 0 11-06-2008 03:14 PM
Ati + XGL + FGLRX + Xorg 7.1.1 + Compiz not working. mike953 Linux - Software 1 03-22-2008 08:00 PM
Samba not working as intended. Private / Public share's ILikeVoltron Linux - Networking 3 03-14-2006 04:22 PM
Symbolic link in /etc/alternatives not working as intended davidas Debian 2 04-10-2004 07:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 12:47 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration