LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Desktop
User Name
Password
Linux - Desktop This forum is for the discussion of all Linux Software used in a desktop context.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 07-03-2009, 02:34 AM   #1
vnaveen
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2007
Posts: 7

Rep: Reputation: 0
Cannot Start X server


Hi,

I required Fedora 10 on my server, while installing in GUI, the system goes blank.
So I had installed Fedora in text mode.

After installing, from my command prompt I had issued startx command.
And It throwed below error and in /etc/X11/ i had not find x11org.conf file
I need a help to fix this



xauth: creating new authority file /root/.serverauth.3684


X.Org X Server 1.5.3
Release Date: 5 November 2008
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.18-92.1.10.el5 x86_64
Current Operating System: Linux bng-vhost02-dcbg.englab.juniper.net 2.6.27.5-117.fc10.x86_64 #1 SMP Tue Nov 18 11:58:53 EST 2008 x86_64
Build Date: 16 November 2008 08:28:40PM
Build ID: xorg-x11-server 1.5.3-5.fc10
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Fri Jul 3 20:05:54 2009
(EE) Unable to locate/open config file
New driver is "ati"
(==) Using default built-in configuration (30 lines)
(EE) open /dev/fb0: No such file or directory
finished output detect: 0
finished output detect: 1
finished all detect
before xf86InitialConfiguration
in RADEONProbeOutputModes
in RADEONProbeOutputModes
after xf86InitialConfiguration
error setting MTRR (base = 0xd0000000, size = 0x01000000, type = 1) Invalid argument (22)
Entering TV Save
Save TV timing tables
saveTimingTables: reading timing tables
TV Save done
init memmap
init common
init crtc1
init pll1
freq: 36000000
best_freq: 36000000
best_feedback_div: 16
best_ref_div: 2
best_post_div: 6
restore memmap
restore common
restore crtc1
restore pll1
finished PLL1
restore FP2
i2c write: 0x8, 0x35
(EE) RADEON(0): Unable to write to DVO Slave 112.
i2c write: 0xa, 0xf0
(EE) RADEON(0): Unable to write to DVO Slave 112.
i2c write: 0xc, 0x89
(EE) RADEON(0): Unable to write to DVO Slave 112.
init memmap
init common
init crtc1
init pll1
freq: 36000000
best_freq: 36000000
best_feedback_div: 16
best_ref_div: 2
best_post_div: 6
restore memmap
restore common
restore crtc1
restore pll1
finished PLL1
restore FP2
i2c write: 0x8, 0x35
(EE) RADEON(0): Unable to write to DVO Slave 112.
i2c write: 0xa, 0xf0
(EE) RADEON(0): Unable to write to DVO Slave 112.
i2c write: 0xc, 0x89
(EE) RADEON(0): Unable to write to DVO Slave 112.
** Message: another SSH agent is running at: /tmp/ssh-YFzmEC3904/agent.3904
in RADEONProbeOutputModes
in RADEONProbeOutputModes
in RADEONProbeOutputModes
in RADEONProbeOutputModes
in RADEONProbeOutputModes
in RADEONProbeOutputModes
in RADEONProbeOutputModes
in RADEONProbeOutputModes
Window manager warning: Failed to read saved session file /root/.config/metacity/sessions/10d9279c226414c6cd124663175654762500000039040022.ms: Failed to open file '/root/.config/metacity/sessions/10d9279c226414c6cd124663175654762500000039040022.ms': No such file or directory
Failed to play sound: Not available

(nautilus:3956): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

** (nautilus:3956): WARNING **: Unable to add monitor: Not supported
exaCopyDirty: Pending damage region empty!
gnome-session[3904]: WARNING: Application 'libcanberra-login-sound.desktop' failed to register before timeout
W: main.c: This program is not intended to be run as root (unless --system is specified).

** (nm-applet:4038): WARNING **: No connections defined
could not attach to desktop process
[root@bng-vhost02-dcbg ~]#
 
Old 07-03-2009, 06:49 PM   #2
Uncle_Theodore
Member
 
Registered: Dec 2007
Location: Charleston WV, USA
Distribution: Slackware 12.2, Arch Linux Amd64
Posts: 896

Rep: Reputation: 60
This link might help you
http://www.ghacks.net/2009/01/14/fed...ution-of-xorg/
What videocard do you have? Some ATI version?
 
Old 07-27-2009, 05:23 AM   #3
vnaveen
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2007
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi,

I have a below Graphics driver

[root@bng-vhost02-dcbg log]# lspci -v | less | grep VGA
08:01.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc ES1000 (rev 02) (prog-if 00 [VGA controller])
[root@bng-vhost02-dcbg log]#

I had tried below steps to bring up the X server...but not success full

system-config-display --noui
started the X server but failed

system-config-display --set-driver=nv
started the X server but failed

system-config-display --set-driver=nividia
started the X server but failed

rm /etc/X11/Xorg.conf
Xorg --configure
mv /root/Xorg.conf.new /etc/X11/Xorg.conf

started the X server but failed

Below are the Logs


X.Org X Server 1.5.3
Release Date: 5 November 2008
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux 2.6.18-92.1.10.el5 x86_64
Current Operating System: Linux bng-vhost02-dcbg.englab.juniper.net 2.6.27.5-117.fc10.x86_64 #1 SMP Tue Nov 18 11:58:53 EST 2008 x86_64
Build Date: 16 November 2008 08:28:40PM
Build ID: xorg-x11-server 1.5.3-5.fc10
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Jul 27 21:36:51 2009
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(==) ServerLayout "Default Layout"
(**) |-->Screen "Screen0" (0)
(**) | |-->Monitor "<default monitor>"
(**) | |-->Device "Videocard0"
(==) No monitor specified for screen "Screen0".
Using a default monitor configuration.
(**) |-->Input Device "Keyboard0"
(==) Automatically adding devices
(==) Automatically enabling devices
(==) No FontPath specified. Using compiled-in default.
(==) FontPath set to:
catalogue:/etc/X11/fontpath.d,
built-ins
(==) ModulePath set to "/usr/lib64/xorg/modules"
(II) Cannot locate a core pointer device.
(II) The server relies on HAL to provide the list of input devices.
If no devices become available, reconfigure HAL or disable AllowEmptyInput.
(WW) AllowEmptyInput is on, devices using drivers 'kbd' or 'mouse' will be disabled.
(WW) Disabling Keyboard0
(II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
(II) Loader magic: 0x7aec60
(II) Module ABI versions:
X.Org ANSI C Emulation: 0.4
X.Org Video Driver: 4.1
X.Org XInput driver : 2.1
X.Org Server Extension : 1.1
X.Org Font Renderer : 0.6
(II) Loader running on linux
(--) using VT number 7

(--) PCI:*(0@8:1:0) ATI Technologies Inc ES1000 rev 2, Mem @ 0xd0000000/134217728, 0xd8200000/65536, I/O @ 0x00003000/256, BIOS @ 0x????????/131072
(II) System resource ranges:
[0] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
[1] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[2] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[3] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[4] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
[5] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[6] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[7] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[8] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
[9] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[10] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[11] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[12] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
[13] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[14] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[15] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[16] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
[17] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[18] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[19] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[20] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
[21] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[22] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[23] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[24] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
[25] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[26] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[27] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[28] -1 0 0xffffffff - 0xffffffff (0x1) MX[B]
[29] -1 0 0x000f0000 - 0x000fffff (0x10000) MX[B]
[30] -1 0 0x000c0000 - 0x000effff (0x30000) MX[B]
[31] -1 0 0x00000000 - 0x0009ffff (0xa0000) MX[B]
[32] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[33] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
[34] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[35] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
[36] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[37] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
[38] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[39] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
[40] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[41] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
[42] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[43] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
[44] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[45] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
[46] -1 0 0x0000ffff - 0x0000ffff (0x1) IX[B]
[47] -1 0 0x00000000 - 0x00000000 (0x1) IX[B]
(II) LoadModule: "extmod"

(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions//libextmod.so
(II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.5.3, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Server Extension
ABI class: X.Org Server Extension, version 1.1
(II) Loading extension SELinux
(II) Loading extension SHAPE
(II) Loading extension MIT-SUNDRY-NONSTANDARD
(II) Loading extension BIG-REQUESTS
(II) Loading extension SYNC
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(II) Loading extension XC-MISC
(II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
(II) Loading extension XFree86-Misc
(II) Loading extension XFree86-DGA
(II) Loading extension DPMS
(II) Loading extension TOG-CUP
(II) Loading extension Extended-Visual-Information
(II) Loading extension XVideo
(II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
(II) Loading extension X-Resource
(II) LoadModule: "dbe"

(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions//libdbe.so
(II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.5.3, module version = 1.0.0
Module class: X.Org Server Extension
ABI class: X.Org Server Extension, version 1.1
(II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
(II) LoadModule: "glx"

(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions//libglx.so
(II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.5.3, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Server Extension, version 1.1
(==) AIGLX enabled
(==) Exporting typical set of GLX visuals
(II) Loading extension GLX
(II) LoadModule: "freetype"

(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/fonts//libfreetype.so
(II) Module freetype: vendor="X.Org Foundation & the After X-TT Project"
compiled for 1.5.3, module version = 2.1.0
Module class: X.Org Font Renderer
ABI class: X.Org Font Renderer, version 0.6
(II) Loading font FreeType
(II) LoadModule: "dri"

(II) Loading /usr/lib64/xorg/modules/extensions//libdri.so
(II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.5.3, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Server Extension, version 1.1
(II) Loading extension XFree86-DRI
(II) LoadModule: "nvidia"

(WW) Warning, couldn't open module nvidia
(II) UnloadModule: "nvidia"
(EE) Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
(EE) No drivers available.

Fatal server error:
no screens found
 
Old 07-27-2009, 06:38 AM   #4
jschiwal
Guru
 
Registered: Aug 2001
Location: Fargo, ND
Distribution: SuSE AMD64
Posts: 15,733

Rep: Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654Reputation: 654
nvidia is the driver for an NVidia card. For a server, the generic "vesa" driver may be fine for a server.
There is a "radeon" driver for ATI Radeon chips.
http://www.x.org/wiki/radeon
 
  


Reply

Tags
coming, gui


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I have RHEL 5.0 and MySQL start problem, my MySQL server doesn't start rsatya Linux - Enterprise 4 02-03-2009 12:04 PM
Failed to start FTP server - server daemon when in inetd mode. pujakofriendly Slackware 2 11-30-2006 01:58 AM
X Server Doesn't Start duryodhan Slackware 17 10-24-2006 12:22 PM
X Server won't start ronkymac Linux - Software 5 05-17-2005 06:39 AM
X Server Won't start waknauss Linux - Hardware 2 11-12-2004 01:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:45 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration