LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Incognito
User Name
Password
Incognito This forum is for the discussion of Incognito Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-03-2009, 09:26 PM   #1
Sylvester
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2009
Posts: 27

Rep: Reputation: 15
Incognito failing to start in XP or Vista environment


I have Incognito on a thumb drive. If I boot the computer onto the thumb drive it works perfectly.

However, I am in XP and I insert the thumb drive, I get the following error:
Code:
Running Incognito in the QEMU virtual machine.

While running Incognito in this mode, think of the following:

1) Beware that your Microsoft Windows installations might have keyloggers,
viruses or other malware installed. Incognito's defenses can do nothing
against them.

2) If you are using a persistent home volume your changes will not be saved
during this session but you will be able to access previously saved data.

3) Press CTRL-ALT to escape from the QEMU window, and CTRL-ALT-F to toggle
fullscreen mode.


1. Arabic
2. Chinese
3. English
4. Farsi
5. French
6. German
7. Greek
8. Hebrew
9. Italian
10. Japanese
11. Portuguese
12. Russian
13. Swedish
14. Spanish

Boot Option: 3
Find the correct SYSLINUX directory
Start QEMU
Assertion failed: index < array->next, file block-vvfat.c, line 97

This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application's support team for more information.
I attach a screenshot of this.

I have so far had the same result on two XP machines and one Vista machine.

Please can someone offer me some guidance towards getting it to run in a window in XP?

Many thanks,

Sy

PS feature request: I think it would be a good idea to state the version of incognito in the readme.txt file on the thumb drive. I don't have any idea what version I'm using, but I only burned the CD a couple of weeks ago so it is either the latest or the one immediately prior.
Attached Images
File Type: jpg IncogXPError.jpg (77.5 KB, 4 views)
 
Old 07-04-2009, 05:54 AM   #2
anonym
Incognito Maintainer
 
Registered: Oct 2008
Distribution: Gentoo
Posts: 100

Rep: Reputation: 26
I don't have access to any Windows installation so I cannot do much about this.
 
Old 07-04-2009, 10:07 AM   #3
Sylvester
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2009
Posts: 27

Original Poster
Rep: Reputation: 15
But you are the package maintainer, no?

Is it not you that have coded up this functionality? surely this has been done by someone who needs to run incognito from within XP. And surely they have got it working - otherwise surely it would not be included...?

Has anyone got this working? I have tried it on several XP machines and it fails each time. I think there is some bug in the QEMU distributed with Incognito. Is there anyone on the task of getting incognito to run on a VM?

Sy
 
Old 07-04-2009, 10:23 AM   #4
anonym
Incognito Maintainer
 
Registered: Oct 2008
Distribution: Gentoo
Posts: 100

Rep: Reputation: 26
Quote:
Originally Posted by Sylvester View Post
Is it not you that have coded up this functionality? surely this has been done by someone who needs to run incognito from within XP. And surely they have got it working - otherwise surely it would not be included...?
Correct. It was implemented by the previous maintainer. I'm opting to remove it due to my problems maintaining it.

Quote:
Originally Posted by Sylvester View Post
Has anyone got this working? I have tried it on several XP machines and it fails each time. I think there is some bug in the QEMU distributed with Incognito. Is there anyone on the task of getting incognito to run on a VM?
You might have better luck with VMWare -- that works perfectly for me.
 
Old 09-01-2009, 03:05 PM   #5
Thingemajib
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2009
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
I've had a similar problem to Sylvester. When i run Qemu, i get the language options, but as soon as i select one, it throws up an error message and terminates immeadietly (i have no idea what this message says because it terminates too fast, and believe me, ive TRIED to get a screenshot...).

Ive tried this on a machine that dual boots win xp and win 7, and a different laptop with vista, and all 3 get exactly the same symptoms.

i have a hunch im not doing something right ... booting from CD and USB work fine.

On a completely different note, When i try and start Vidalia, i get the icon in the tray, but if i click on it, it disappears without a trace, even on the live CD. Nothing major (torK works fine), but would be nice to fix

oh and im using the 2009.0beta version of incognito

thanks
 
Old 09-08-2009, 07:46 AM   #6
anonym
Incognito Maintainer
 
Registered: Oct 2008
Distribution: Gentoo
Posts: 100

Rep: Reputation: 26
As I've said before, I don't have access to any Windows systems and thus cannot really maintain the QEMU feature. If you really want it you can try installing Incognito to a USB drive and manually upgrade QEMU to any of the newer releases available at: http://homepage3.nifty.com/takeda-toshiya/qemu/
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LXer: Setting Up a SME Server Test Environment with Virtual Box on Vista LXer Syndicated Linux News 0 02-03-2009 09:00 AM
LXer: Linux incognito part three: Windows Vista LXer Syndicated Linux News 0 10-27-2008 11:00 PM
Trying to build a kde environment with emerge on W-Vista Virtuality Programming 1 01-29-2008 06:50 AM
Grub failing to load. Vista removed partition / need help restoring Jarru Linux - General 9 07-15-2007 08:48 AM
X failing to start... Tayl Linux - Newbie 5 07-19-2002 04:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:06 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration