LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Gentoo
User Name
Password
Gentoo This forum is for the discussion of Gentoo Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-06-2010, 10:09 PM   #1
dpminusa
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2010
Location: USA
Distribution: Gentoo
Posts: 16

Rep: Reputation: 1
Question "/usr/libexec/cups/filter/hpcups failed"


CUPS 1.4.4, HPLIP 3.10.5: print spools job, generates error and stops.
Have re-emerged CUPS, GHOSTSCRIPT, HPLIP with no change. Also, using the web client to Add a printer results in "looking for printers" and hangs.

hp-check shows errors that seem unrelated.

2.6.28-gentoo (non-graphic build) using an HP PSC 500 All-in-one printer.
 
Old 07-07-2010, 12:22 PM   #2
owainsutton
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2010
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
I've had problems in the past with HPLIP and firmware, producing this error, solved by running 'hp-setup -i' as root. (The graphical version of hp-setup failed to do the job properly, and I don't know why.) It'll do no harm to try, anyway.
 
Old 07-08-2010, 04:52 AM   #3
dpminusa
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2010
Location: USA
Distribution: Gentoo
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 1
Solved the CUPS Problem

Thanks for your reply. I tried hp-setup and was not successful.

I did manage to get my printer going again. Here is what I did:
  • Re-emerged: cups, ghostscript, hplip
  • Tried the cups web client to get a better picture of the problem
  • Used webmin to remove the flawed printer and created a new one

Webmin seems to be a bit more complete in handling these types of errors, even more that the cups web client.

Very frustrating problem that a lot of ideas don't seem to help with. I don't know the cause exactly. I suspect it may have been the result of another emerge or unemerge.

Last edited by dpminusa; 07-08-2010 at 04:54 AM.
 
1 members found this post helpful.
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Freelink debian on Buffalo NAS cups not working /usr/lib/cups/filter/hpcups failed linuxmandrake Debian 0 03-23-2010 04:45 PM
[SOLVED] cups "/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip failed" error wufo Slackware 4 01-31-2010 02:20 PM
/usr/lib/cups/filter/ppmtospl2 failed dwpbike Red Hat 3 04-17-2007 10:02 AM
what does "failed to install socket filter protocol not available " mean??? xiaohaomei Linux - Networking 0 07-15-2004 08:45 PM
/usr/libexec/ld-elf.so.1: Shared object "libgd.so.4" not found lxxy *BSD 1 12-04-2003 12:01 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:17 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration