LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Gentoo (http://www.linuxquestions.org/questions/gentoo-87/)
-   -   Reboot/shutdown problem: net.eth0 waiting for localmount (50 seconds) (http://www.linuxquestions.org/questions/gentoo-87/reboot-shutdown-problem-net-eth0-waiting-for-localmount-50-seconds-906369/)

linuxNewbie. 10-04-2011 09:41 AM

[SOLVED] Reboot/shutdown problem: net.eth0 waiting for localmount (50 seconds)
 
Hello,

When I reboot gentoo I get the following message and I have to wait 50 seconds until it reboots/shuts down:

Code:

* Bringing down interface lo
 *  Removing addresses
 * net.eth0: waiting for localmount (50 seconds)
 * net.eth0: waiting for localmount (41 seconds)
 * net.eth0: waiting for localmount (32 seconds)
 * net.eth0: waiting for localmount (23 seconds)
 * net.eth0: waiting for localmount (14 seconds)
 * net.eth0: waiting for localmount (5 seconds)
 * Bringing down interface eth0

I tried to find some answers on google but there was nothing useful whatsoever.

Not sure if this is related, but this is the first line of my rc.log:
Code:

* ERROR: cannot start net.eth0 as fsck would not start
EDIT: This fixes it: /etc/init.d/net.eth0 stop
However, having to do that every time before shutting down/rebooting is slightly annoying.

Is there any other way I could fix this?

EDIT: SOLVED - commented rc_use="net.eth0" in rc.conf

jeremy 10-21-2011 12:52 PM

Thanks for the update/solution.

--jeremy


All times are GMT -5. The time now is 09:20 AM.