LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Gentoo
User Name
Password
Gentoo This forum is for the discussion of Gentoo Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-24-2009, 04:56 PM   #1
matsvw
Member
 
Registered: Jul 2007
Location: Oregon
Distribution: Gentoo/Fedora/SLES
Posts: 37

Rep: Reputation: 15
Need to manually re-install sys-lib/com_err and sys-lib/ss


I have done a very stupid thing. While trouble shooting some dependency issues, based on advice I found on another site, I tried to upgrade sys-fs/e2fsprogs by first unmerging sys-lib/com_err and sys-lib/ss which were blocking it. Now wget, ssh, etc will not work which means I can't even reinstall these packages via emerge because the attempts to fetch the tar file from the mirror fails. I have located the ebuilds on my local filesystem, but I have not figured out how to reinstall based on them. Can anyone throw me a rope?

-Mats
 
Old 07-24-2009, 07:27 PM   #2
jomen
Senior Member
 
Registered: May 2004
Location: Leipzig/Germany
Distribution: Arch
Posts: 1,684

Rep: Reputation: 54
Something like that was a real problem some time ago but should not anymore.

Maybe these two threads contain info on how to fix this.
http://forums.gentoo.org/viewtopic-t...ht-comerr.html
http://forums.gentoo.org/viewtopic-t...ib+comerr.html
or maybe even in this forum - I did not search here.

Copying what is missing (wget) off of the live-CD might work too.

If your Browser is still functional or you got links or lynx installed, or some ftp client - then the downloading is still possible - if getting the source is the only thing which prevents you from rebuilding.
The downloaded source-files normally go into /usr/portage/distfiles (or to the $DISTDIR defined in /etc/make.conf if you have changed the default)

HTH
 
Old 07-27-2009, 01:15 PM   #3
matsvw
Member
 
Registered: Jul 2007
Location: Oregon
Distribution: Gentoo/Fedora/SLES
Posts: 37

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by jomen View Post
Something like that was a real problem some time ago but should not anymore.

Maybe these two threads contain info on how to fix this.
http://forums.gentoo.org/viewtopic-t...ht-comerr.html
http://forums.gentoo.org/viewtopic-t...ib+comerr.html
or maybe even in this forum - I did not search here.

Copying what is missing (wget) off of the live-CD might work too.

If your Browser is still functional or you got links or lynx installed, or some ftp client - then the downloading is still possible - if getting the source is the only thing which prevents you from rebuilding.
The downloaded source-files normally go into /usr/portage/distfiles (or to the $DISTDIR defined in /etc/make.conf if you have changed the default)

HTH
Thank you. I'm still looking through those threads, but it looks like I'll be OK once I get the tarballs copied to the machine. I don't have links or any other browser installed. This is a pretty bare bones app server. Thankfully, that part of the system is still functional.

-Mats
 
Old 07-31-2009, 04:56 AM   #4
ade05fr
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2007
Location: Metz - France
Distribution: Gentoo
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Smile

Hello

i had in the past this kind of problem.
You can check there i gave my solution :

http://bugs.gentoo.org/198447

Hope it helps you

Ade05fr
 
Old 08-02-2009, 11:17 AM   #5
matsvw
Member
 
Registered: Jul 2007
Location: Oregon
Distribution: Gentoo/Fedora/SLES
Posts: 37

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks for the input. As it turns out unmerging the packages was the correct thing to do, I just botched it by not fetching the newer e2fsprogs package before hand. I finally managed to upload the source files I needed via the Apache server and was able to install e2fsprogs1.41.3. The com_err messages are a thing of the past and the blocks have been resolved. :-)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] No _sqlite3.so in /usr/lib/python2.5/lib-dynload rshepard Slackware 3 11-12-2007 02:59 PM
audacity unable to locate required lib files present in /usr/lib/ adityavpratap Slackware 4 11-30-2006 06:06 AM
Is a Linux sys w/o any passwd's as secure as a microsoft windows sys w/no passwd? t3gah Linux - Security 4 04-22-2005 08:01 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:26 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration