LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Non-*NIX Forums > General
User Name
Password
General This forum is for non-technical general discussion which can include both Linux and non-Linux topics. Have fun!

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-10-2013, 02:51 AM   #1
cor9957
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2006
Location: IJmuiden, the Netherlands
Distribution: CentOS, Fedora, Ubuntu
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Setting up VLAN


Hi everybody,

I'm probably posting this question in the wrong place, but I don't know where else to ask it, here goes.

We have 2 3Com Baseline Switch 2928-HPWR Plus switches. On both we have 2 VLAN's (VID 1 and 2, 1 being the default VLAN)
Switch 1 and 2 are both connected on port 25, as long as all the ports are in VID 1 all works with no problem.

Now here's what we want to do and what goes wrong.
We have NIC 3 from a VMware hoste connected to port 18 on switch 2. On the VMware host we have a IPcop VM running with it's Red interface connected to NIC 3
On switch 1 we have connected our Internet connection on port 23.

I have created VLAN 2 with the following members switch 1; port 23 (untagged), port 25 (tagged). Switch 2; port 18 and 25 (tagged). On both switches port 25 ia also a tagged member of VLAN 1.

This setup works, but there is one thing which is going wrong and I can't figure out what it is. We have a LAN2LAN VPN running and with the above setup that workes just fine. The problem is that we can't connect to the Web GUI of switch 1 over the VPN connection, that only workes when we logon to the Web GUI from the local network.

My guess is that the problem is the untagged port 23 on switch 1, but when I change it to a tagged member the VLAN is no longer working.
Could somebody tell me what I'm doing wrong?

Regards,
Cor van den Berghe
 
  


Reply

Tags
vlan


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
? on setting up a VLAN in SuSE a31modela Linux - Networking 1 11-24-2009 02:59 AM
Setting up VLAN ? your_shadow03 Linux - Newbie 1 10-17-2009 01:01 AM
Setting up vLAN Switch kool_kid Linux - Networking 8 02-28-2008 02:37 PM
VLAN configuration - native VLAN and setting PVID kumarwaiting Linux - Networking 0 07-24-2006 02:51 AM
Setting a VLAN a dynamic IP address? cjs500 Linux - Networking 0 04-24-2005 11:26 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:21 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration